lauantai 28. maaliskuuta 2015

Marinoitu juuressalaatti / Marinated root vegetable salad

Tämä annos on raaka mehua lukuunottamatta. Itse en löytänyt raakaa seljanmarjamehua. Jos haluat täysin raa'an, kokeile käyttää jotain toista mehua. Esim. makeutettua viinimarjamehua? 


Gluteiinittoman sämpylän kanssa / With a glutein-free bread roll
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Marinoitu juuressalaatti
(n. 2 annosta lounaana)

1 isohko pala palsternakkaa
2 porkkanaa (pieni/keskikokoinen)
1 punajuuri

1 punasipuli
1-2 päärynää tai omenaa
1-2 kourallista kuivattuja karpaloita (sokerittomia, jos tarve)
1 kourallinen kurpitsansiemeniä

Marinadi
1/2dl seljanmarjamehua (tummaa tiivistettä) (sokeriton, jos tarve)
1/2dl kylmäpuristettua luomu oliiviöljyä
1-2rkl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
suolaa
pippuria

Suikaloi juurekset kuorimaveitsellä. Niistä tulee tagliatelle pastan tyylisiä suikaleita. Marinoi juureksia muutama tunti/yön yli.
Pilko punasipuli ja päärynä.
Laita marinoidut juurekset tarjoiluastiaan. Lisää punasipuli ja päärynä ja tarvittaessa sekoita hieman (varo likaamasta tarjoiluastiaa ;) ). Ripottele karpalot ja kurpitsansiemenet päälle. Halutessasi voit raastaa hieman jotain juuresta koristeeksi salaatin päälle.

Kommentit: Todella hyvää.. juurekset säilyvät marinadissa jokusen päivän, joten tätä voisi tehdä isomman annoksen kerralla ja koota ainekset yhteen aina "tuoreeksi" lounaaksi :)



ENGLISH

This dish is raw apart from the elderberry juice (at least I couldn't find raw elderberry juice). If you wish it to be 100% raw, you could try substituting the elderberry juice for sweetened cranberry juice (or something else you can find raw in your country).

Ilman siemeniä / Without the seeds
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Marinated root vegetable salad
(approx 2 portions as a lunch)

1 largish piece of parsnip
2 carrots (smallish/medium)
1 beetroot

1 red onion
1-2 pears or apples
1-2 handfuls dried cranberries (sugar free, if needed)
1 handful pumpkin seeds

Marinade
1/2dl elderberry juice (dark, cordial) (sugar free, if needed)
1/2dl coldpressed organic olive oil
1-2tbsp white wine vinegar/white balsamico
salt
pepper

Use a vegetable peeler to make tagliatelle style slices of root vegetables. Marinate the slices for a few hours or overnight.
Chop the red onion and pear.
Place marinated veggies into serving bowl. Add pear and onion on top. If needed carefully toss a bit without messing the bowl. Top with cranberries and pumpkin seed. If desired grate a bit of root vegetable on top as a decoration.


Comments: Very nice! The veggies keep a few days in the marinade, so you could make a larger batch and store it in the fridge and just combine the ingredients "freshly" each time :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti