Tätä taikinaa voi käyttää myös vohveleiden tai amerikkalaistyylisten pannukakkujen tekoon, mikäli taikinan jättää paksummaksi. Alkuperäinen ohje on
täältä. Alkuperäisessä ohjeessa myös kattava lista siitä mitä kaikkia jauhoja tähän voi käyttää. Kookosjauhoja ei voi.
Kun teimme tämän määrän tuplana ja paistoimme isolla pannulla keskikokoisia lettuja, saimme 17kpl. Tämä oli hyvä määrä kolmelle erittäin nälkäiselle :)
Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteeniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Gluteenittomat vegaaniset letut
(8,5 keskikokoista lettua)
3 dl jauhoja (esim. riisijauho)
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl merisuolaa/himalajan suolaa
2 rkl kookossokeria
0,5 dl makeuttamatonta omenasosetta
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1 dl - 4,5 dl vettä/gluteiinitonta kauramaitoa
Ohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää märät aineet ja vain desi vettä/kauramaitoa. Sekoita hyvin. Lisää loppu neste pikku hiljaa, kunnes taikina on kuin paksu lettutaikina. Voit kokeilla paistaa yhden letun, niin huomaat onko taikina sopivaa vai liian paksua. Älä tee taikinasta liian ohutta.
Huom. Meidän induktioliedellä ja valurautapannulla letut paistuivat parhaiten lämmöllä 6 ja 50s/puoli.
Tarjoile esim. vispatun kaurakerman (gluteenittoman) tai kookoskerman ja hillon kanssa, tai vaahterasiirapin/koivusokerin/koivusokerin&sitruunan/herkkuisan* ja banaanien/jne. kanssa. (Herkkuisa on raakasuklaalevite).
****
This dough could also be used for waffles or american style pancakes if the dough is left thicker. Original recipe is found (in Finnish). The orignal recipe also contains a list of flours that could be used for this recipe. Coconut flour does not work.
We made a double batch and made medium crepes on a big pan. We got 17 crepes and this was a good amount for 3 very hungry people :)
This recipe is dairy free, egg free, glutein free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.
Gluteinfree vegan crepes
(8,5 medium crepes)
3dl flour (rice flour/etc)
1dl potato flour/starch
2teasp baking powder
0,5teasp sea salt/himalayan salt
2tbsp coconut sugar
0,5dl unsweetened apple sauce
2tbsp melted coconut oil
1dl - 4,5dl water/gf oat milk
Method
1. Mix dry ingredients.
2. Add wet ingredients and only 1dl of water/oat milk. Mix well. Add the rest of the water/oat milk bit by bit, until you have a thick crepe dough. If you are not sure how thick it can be, fry one crepe. If it turns out like an american pancake, you can still add water. Be careful not to make it too thin. Note: With our induction hob and cast iron pan the crepes cooked best on heat 6 and 50s per side.
Serve with for example whipped (glutein free) oat cream or coconut cream and jam or with maple suryp/birch sugar/birch sugar and lemon juice/herkkuisa* and banana/etc.. (Herkkuisa is a raw chocolate and hazelnut spread, available in Finland).