Perintisesti pyttipannuun lisätään ylijäämä perunat ym. Eli käytä niitä, jos löytyy. Muutoin tehdään tämä pyttipannu tuoreista aineksista :)
Pyttipannu
(n. 3 annosta)
(n. 3 annosta)
1.2kg perunoita (noin 7-9kpl)
2 keskikokoista sipulia / 3 pientä
1prk kidney-papuja (380/230g kokonais/valutettu paino) (tai 5dl pakasterasiallinen)
1prk maissia (380/230g kokonais/valutettu paino)
2pkt "Muu" nakkeja (2x 200g)
suolaa maun mukaan (n. 1tl)
pippuria maun mukaan
+ketsuppia/vegaanista majoneesia maun mukaan
Ohje
1. Keitä perunat kypsiksi (ja pilko sopivan kokoisiksi, kun ovat kypsyneet).
2. Pilko sipuli pieneksi ja paista pannulla.
3. Pilko nakit sillä aikaa, kun sipulit hetken paistuvat ja lisää nakit pannulle.
3. Kun nakit ovat paistuneet, lisää valutetut pavut ja maissi. Paista vähän aikaa.
4. Lisää pilkotut perunat pannulle. Lisää myös suolaa ja pippuria. Paista pyttipannua vain sen aikaa, että perunat lämpenevät uudelleen. Sekoita varoen, ettei perunat muutu muussiksi.
Tarjoile ketsupin tai vegaanimajoneesin (esim. Turun) kanssa.