Alkuperäinen resepti täällä. Muokkasin tosin määriä, sillä mielestäni alkuperäisessä eivät olleet ihan kohdillaan (pohja vs. täyte). Käytin hieman isompaa vuokaa, jotta saisin pikkuisen enemmän paloja. Täytettä on periaatteessa 2x alkuperäinen määrä, olisi toki voinut tehdä 3x määrän. Mutta ei ehkä sen enempää.
Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Appelsiinikakku (tai mangokakku)
(12-14 palaa, 23cm halk.pyöreä vuoka)
Pohja
3,5dl kookoshiutaleita
5 pehmeää ("tuoretta") taatelia, ilman kiveä
3rkl raakakaakaojauhetta
1rkl (reilu) vaahterasiirappia
1,5rkl vettä
(ripaus muskottipähkinää)
Täyte
5dl cashew pähkinöitä, liotettuna 4-14h ja huuhdeltuina
1dl vettä
2 appelsiinin raastettua kuorta sekä hedelmäliha (tai 4dl mangokuutioita, jos haluaa mangoversion)
2dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1-2 tl vaniljajauhetta
2dl kookosöljyä
Surauta pohjan aineet kasaan blenderillä tai monitoimikoneella (ei tarvitse olla ihan "muussia", kunhan ovat sekaisin). Painele irtopohjalliseen kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin. (tein pohjan parissa osassa vitamixilla)
Surauta täyte blenderillä/monitoimikoneella (laitoin itse vitamixilla 2 osassa). Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen jähmettymään.
Kun on aika tarjoilla kakku, ota sulaman noin 10-20min ennen tarjoilua (riippuen kodin lämpötilasta ja siitä kuinka pehmeänä haluat syödä kakun, talvella 20min on meidän makuun sopiva aika). Voit myös koristella kakun ripottelemalla päälle karpaloita, raaka suklaahippusia jne.
ENGLISH
Original recipe is from here. I made a bit more base (3,5x) and 2x filling (compared to the original recipe. Could have made 2-3x filling, but this was quite good. Got 12-14 pieces instead of 9-12. Used a 23cm diameter cake tin instead of 15cm.
The recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
Orange cake (or mango cake)
(12-14 pieces, 23cm diameter cake tin)
Base
3,5dl shredded coconut
5 soft ("fresh") dates (deseeded)
3 tbsp raw cocoa powder
1 tbsp (heaping) maple suryp
1,5tbsp water
(some nutmeg)
Filling
5dl (1C) cashew nuts, soaked 4-14h & rinsed
1dl water
2 oranges zest and flesh (or 4dl mango cubes for the mango version)
2dl maple suryp (or honey)
1-2 teasp vanilla powder
2dlcoconut oil
Put all base ingredients in a blender or food processor to combine them (doesn't need to be smooth). Press into the cake tin (with a removable base). I usually line the base with baking paper but not essential. Place in fridge. (I made the base with vitamix in two parts)
Place all filling ingredients in a blender/food processor and blend into a mass, as smooth as possible. Pour onto the base and place in freezer to set.
When you want to serve the cake, let it thaw for 10-20min depending on how melted you want it and what your house temperature is (in Finnish winter 20min is appropriate for us). You can also decorate it at this time with raw chocolate bits, cranberries etc.