maanantai 23. joulukuuta 2019

Kaalisalaatti / Cabbage salad

Alkuperäiseen reseptiin kuuluu raejuusto, mutta tämä on hyvää ilmankin (itse syön ilman). Vaatii tosin kastikkeen. Paras kaupan on valkosipulikastike, mutta myös itsetehdyt kastikkeet hyviä tässä. Niistä ei ole vielä blogissa reseptiä.

Resepti on (maidoton), munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Kaalisalaatti

700g keräkaalia
2 tölkkiä (2x380g) maissia, luomu
nippu kevätsipulia (tai pieni purjo)
purkki (410g) maustekurkkukuutioita
(200g purkki raejuustoa)
(valkosipulisalaattikastiketta)

1. Pilko kaali ja kevätsipuli pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi raejuusto). Lisää raejuusto vasta tarjoiluvaiheessa (mikäli käytät).

Tarjoile valkosipulikastikkeen/muun kotitekoisen kastikkeen kanssa, tai pelkälteen.

Säilyy jääkaapissa ilman raejuustoa ja kastiketta useamman päivän.



ENGLISH

The original recipe has cottage cheese in it, but this is good without it as well - I eat it without. This needs some dressing though. From the shop the best dressing is garlic. You can try it with any homemade ones too.

This recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan. 

Cabbage salad

700g cabbage
2 tins (2x380g) corn, organic
bunch spring onion/shallots (or small leek)
tin (410g) cubed gherkins
(200g cottage cheese, finnish style) 
(garlic salad dressing) 

1. Chop cabbage and spring onion(/leek) into small pieces. 

2. Mix all ingredients (except cottage cheese). Add cottage cheese only when serving (if using it). 

Serve with garlic dressing/other homemade dressing/as it is.

Keeps in the fridge for several days if not mixed with dressing/cottage cheese. 

Linssikiusaus, vegaaninen / Lentil casserole, vegan

Tässä vegaaninen versio (mikäli et juustoa laita/käytät vegaanista "juustoa") linssikiusaukseen. Kiusaus ei todellakaan juustoa tarvitse, mutta juustoa käyttävät varmasti haluavat sen lisätä. Helppo arkiruoka.

Tämä resepti on
(maidoton), munaton, gluteiiniton, sokeriton, pähkinätön & (vegaaninen).


Linssikiusaus, vegaaninen

Perunalla / With potato
500g juuresseos TAI peruna-sipuliseos (pakaste)

2tlk (2x380g/tlk) linssejä, valutettuna
1tlk (500g) tomaattimurskaa
2tl provencen yrttiseosta
1tl valkosipulijauhe
1tl suola
ripaus pippuria
(150g juustoraaste, ei-vegaaniseen versioon, jos haluaa)

Sekoita kulhossa linssit, tomaattimurska ja mausteet. Laita perunasipuliseos uunivuokaan ja sekoita tomaattinen linssikastike joukkoon. Jos käytät juustoraastetta, ripottele se päälle.

Paista perunasipuliseoksen pakkausohjeen mukaan, tai 200C 20-40min (riippuen vuoasta, uunista, valmisteesta jne.).




IN ENGLISH...

Here is a vegan version (if you leave the cheese out/use vegan "cheese") for a lentil casserole. It doesn't need cheese but people who normally use cheese would want to use some. Easy to make for weekday dinners.

This recipe is
(dairy free), egg free, glutein free, nut free, sugar free & (vegan).


Lentil casserole, vegan

Juureksilla / With root vegetables
500g root vegetable mix OR potato-onion mix (freezer section)
2packs (2x380g packs) lentils, drained
1pack (500g) chopped tomatoes/tomato passata
2teasp herbs provence
1teasp garlic powder
1teasp salt
pepper
(150g grated cheese, if desired, for a non-vegan version only)

In a bowl mix the drained lentils, chopped tomatoes/tomato passata and spices.
Put the potato&onion mix into an oven dish, add tomato-lentil sauce and mix well. Top with grated cheese - if using.

Cook in an oven according to instructions on the potato-onion bag. Or cook in 200C for 20-40minutes until ready (depending on dish, oven, the ingredients used etc.).

Valkoiset pavut kasvisten ja salvian kera / White beans with vegetables and sage


Alkuperäinen resepti on täällä.

Valkoiset pavut kasvisten ja salvian kera
(n. 3 annosta pääruokana)

2 sellerin vartta
2 keskikokoista porkkanaa
1 keskikokoinen sipuli
2 rkl tuoretta salviaa
8-9 tomaattia*
100-150g tomaattipyrettä*
600ml valkoisia papuja, valutettuna
4 rkl pinjansiemeniä
1/2 sitruuna
kookosöljyä pannuun

* Nämä voi vaihtaa 800ml tomaattimurskaan.

1. Pilko selleri, porkkanat ja sipuli halutunkokoisiksi pieniksi paloiksi. Pilko salvia pieneksi. Kuutioi tomaatit. Paahda pinjansiemenet. Mehusta sitruuna.

2. Kuumenna kookosöljyä pannussa tai kattilassa. Paista selleriä, porkkanaa ja sipulia kevyesti (kunnes sipulit pehmenevät).

3. Lisää salvia, paista 1-2min.

4. Lisää tomaatit ja tomaattipyre. Paista 5-10min.

5. Ota pois lämmöltä ja lisää pavut, pinjansiemenet ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.

Tarjoile tai laita yöksi jääkaappiin. Maku tulee paremmin esiin kun on ollut yön jääkaapissa.



ENGLISH

Original recipe can be found here.

White beans with vegetables and sage
(about 3 portions as a main)

2 stalks celery
2 medium carrots
1 medium brown onion
2 tbsp fresh sage
8-9 tomatoes*
100-150g tomato puré*
600ml white beans, drained
4 tbsp pine nuts
1/2 lemon
coconut oil for pan

* These can be swapped for 800ml can of chopped tomatoes.

1. Chop celery, carrots and onion into desired small pieces. Chop/mince sage. Dice tomatoes. Toast pine nuts. Juice lemon half.

2. Heat some coconut oil in a pan or pot. Sautee celery, carrots and onions until onions are soft.

3. Add sage, cook for 1-2min.

4. Add tomatoes and tomato paste. Cook for 5-10minutes.

5. Take off heat and add beans, pine nuts and lemon juice. Mix well.

Serve or refridgerate overnight. Better the next day!