sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Munakoiso ja papuhöystö / Aubergine and bean casserole

Alkuperäinen resepti on täältä. Maustoimme tätä tosin hurjasti lisää! Yritin kirjata tähän reseptiin mitä laitoimme itse

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.  

Munakoiso ja papuhöystö

1 munakoiso
1 tölkki (n.350-400g) cannelini papuja (tai muita vaaleita papuja)
1 tölkki kikherneitä
1tl chilijauhe
1rkl paprikamaustetta
1-2tl juustokuminaa
1rkl kasvisliemijauhetta
200g tomaattipyrettä
n. 680ml tomaattimurska
2rkl tahini
suolaa
pippuria

Huuhdo pacut ja kikherneet. Pilko munakoiso kuutioiksi.
Paista munakoisoa paistinpannulla tai kattillassa öljytilkan kera.
Kun munakoiso on sopivan kypsä sinun makuusi, lisää pavut sekä mausteet ja sekoita hyvin.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja tahini. Sekoita hyvin ja anna hautua n. 5min, kunnes kaikki ainekset ovat lämmenneet.
Tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria/mausteita tarpeen mukaan.

Tarjoile riisin, kvinoan tai uuniperunoiden kera. Lisää korianteria tai persiljaa koristeeksi.



ENGLISH

Original recipe can be found here. We had to add lots more spices, I have tried to remember and add here what we did.

This recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Aubergine and bean casserole

1 aubergine
1 can (350-400g) cannelini beans (or other light beans)
1 can chickpeas
1 teasp chilli powder
1tbsp ground paprika
200g tomato puré
about 680ml chopped tomatoes (jar)
2tbsp tahini
salt
pepper

 
Rinse and drain beans and chic peas. Chop aubergine into cubes. 
Saute aubergine in a large frying pan or pot, medium heat, with a little oil. 
When cooked to your taste add beans and spices and mix well.
Add the tomato paste, chopped tomatoes and tahini. Mix and let simmer for 5 min until evenly warm.
Check the taste, add salt/pepper/seasonings if needed.

Serve with rice, quinoa or baked potatoes and top with some freshly chopped coriander or parsley.