Tämä pizzapohja on jauhoista riippuen joko pehmeä tai rapea. Pehmeän pohjan saa jos käyttää hieman esim. maissijauhoja/perunahiutaleita. Mielestäni paras maku tulee ns. vaaleilla jauhoilla. Olen tehnyt pohjan myös kurpitsansiemenjauhoilla, maku on mielestäni liian voimakas.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Gluteiiniton, munaton, maidoton pizzapohja
(n. pellillinen tai kaksi keskikokoista pizzapohjaa)
n. 4 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja (esim. riisijauho, tattarijauho, maissijauho, jne.)
1rkl psylliumia (tai chian siemeniä/pellavansiemeniä 2rkl)
0,5 tl himalajan suolaa / hyvälaatuista merisuolaa
5 rkl oliiviöljyä, luomu
3dl vettä / siemenmaitoa
Laita uuni lämpiämään 220C. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja vesi. Sekoita hyvin ja anna turvota hetki (n. 10min). Kaavi uunipellille, käytä nuolijaa apuna jos tarpeen.
Esipaista taikinaa n. 10-15min, lisää sitten täytteet ja paista vielä n. 10-15min.
ENGLISH
This pizza base can be soft or crispy depending on what flour you use. For a softer base use some corn flour/potato flakes. In my opinion the best base is made with so called white flours. I have made this base with pumpkin seed flour as well, but I thought the taste was too strong.
The dish is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
Glutein free, egg freem dairy free pizza base
Recipe for one whole oven tray (or two medium pizzas)
about 4 dl naturally glutein free flour (for example rice -, buck wheat - or corn flour)
1 tbsp psyllium powder (or sub with 2tbsp chia seeds/flax seeds)
0,5 teasp himalayan salt / good quality sea salt
5 tbsp olive oil, organic
3dl water / seed milk
Set the oven on for 220C. Mix the dry ingredients. Add the oil and water, mix well and let the dough swell a bit (about 10min). Mix again if needed. Spread onto an oven tray lined with baking paper, use a spatula to help if needed.
Bake in 220C for about 10-15min. Then add fillings, and bake for another 10-15min.
Navi1 ylempi
Navi2 alempi
sunnuntai 10. huhtikuuta 2016
Gluteiiniton, munaton, maidoton pizzapohja / Glutein free, egg free, dairy free pizza base
Tunnisteet:
dairy free,
egg free,
gluteiiniton,
glutein free,
maidoton,
munaton,
sokeriton,
sugar free,
vegaani,
vegan
Kimchi (vegaaninen / vegan)
Tässä minun versioni vegaanisesta kimchistä. En ole varma kuinka aidolta tämä maistuu - olen maistanut vain tätä sekä metallipurkissa ollutta kimchiä. Viimeinen oli todella tulista, eikä niin hyvää kuin tämä. ;) Reseptiä voi muokata loputtomiin vaihtelemalla kastiketta, vihanneksia yms.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Vegaaninen kimchi
1 kg kiinankaalia (1 iso kiinankaali, tai 1,5 pienempää)
1dl harmaata merisuolaa (ilman paakkuuntumisenestoaineita)
(vettä)
nippu retiisejä / n. 6-10kpl retiisejä
pieni kaalikerä, tai 2 pientä/keskikokoista porkkanaa, tai 15cm purjoa, tai nippu kevätsipulia...
2tl - 1rkl raastettua tuoretta luomu inkivääriä
1rkl muussattua/raastettua luomu valkosipulia (n. 1 kokonainen pieni valkosipuli)
1tl kookossokeria (tai muu omavalintainen sokeri)
2rkl tamari soijakastiketta
1 rkl japanilaista "ume plum seasoning" (umeboshi luumuetikkaa) (tai vettä / tamaria)
0,5-2tl jauhettua chiliä / cayenne pippuria
0,5tl mustapippuria
Leikkaa kiinankaali paloiksi (poista kanta) ja laita metalliseen tai lasiseen astiaan. Lisää suolaa kerroksittain kun laitat kiinankaalia astiaan. Hiero ja puristele kaalia, kunnes se pehmenee hiukan (ja näyttää höyrystetyltä). Voit käyttää hieromisen aikana käsineitä, jos tuntuu että suola kirvelee.
Täytä astia vedellä ja laita päälle lautanen sekä paino, jotta kaikki kaali on veden alla. Anna seistä pari tuntia huoneenlämmössä.
Huuhdo kaali hyvin ja jätä valumaan ritilään kun valmistelet kastikkeen ja loput vihannekset. Huuhdo astia, jossa kaali oli, ja laita vihannekset ja kastike tähän astiaan.
Riippuen mitä vihanneksia päätät lisätä omaasi, pilko retiisi ja valitsemasi vihannekset paloiksi. Jos lisäät keräkaalia, sen voi pilkkoa kiinankaalin kanssa ja käsitellä sen seassa (eli kaali olisi nyt valumassa kiinankaalin kanssa). Muut vihannekset pilkotaan erikseen ja sekoitetaan joukkoon myöhemmin.
Laita pilkkomasi vihannekset huuhdeltuun kaaliastiaan, ja lisää kastikkeen ainekset. Sekoita hyvin. Lisää valutettu kaali ja sekoita jälleen hyvin.

Laita kimchi tekeytymään lasisiin purkkeihin. Olen käyttänyt vanhoja hillo- yms. purkkeja, sekä ilmatiiviitä purkkeja. Kaikissa onnistuu. Kaada loppuneste kulhosta tasaisesti joka purkkiin. Painele kimchi alas kunnolla. Laita purkkiin pienempi lasipurkki tms. jolla kimchi pysyy nesteen alla ja sulje kansi. On tärkeää että kimchi on kokonaan kastikkeen alla.
Laita lasipurkit lautasen päälle (joskus nestettä tulee kannen alta ja valuu reunaa pitkin alas), peitä pyyhkeellä tai laita kaappiin jotta ovat pimeässä. Anna tekeytyä 2-3pv, älä avaa kansia. Vasta kun siirrät ne jääkaappiin voit avata kannet, painaa kimchiä alaspäin ja poistaa pienet lasipurkit.
Säilyy jääkaapissa suht pitkään. Itse olen syönyt omani 1-2 viikossa, mutta säilyy varmasti pidempäänkin. :)
ENGLISH
I don't know how "authentic" this tastes, it is not as hot as the Kimchi I have purchased in a tin, but much more delicious. ;) I love the taste and you can alter it to your taste as much as you like by changing the sauce, veggies etc.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.
Vegan Kimchi
1kg "chinese cabbage" (napa cabbage) (1 large head, or 1,5 small ones)
1dl grey sea salt (without anti-caking agents etc)
(vettä)
bunch radishes / about 6-10 pcs
small cabbage head, or about 2 small to medium carrots, or about 15cm leek, or a bunch spring onion/scallions
1teasp - 1 tbsp grated organic fresh ginger
1 tbsp minced/grated garlic (about one small whole garlic)
1 teaspoon coconut sugar (or sub with your preferred sugar)
2 tbsp tamari
1 tbsp japanese ume plum seasoning (or water, or tamari)
0,5-2teasp ground chilli / cayenne
0,5teasp ground black pepper
Cut the chinese cabbage into pieces (remove stem) and add to a glass or metal bowl. Put salt in bit by bit while placing the cabbage in the bowl. Massage and rub the cabbage until it softens. It will look a bit like steamed cabbage. If you have delicate skin you can wear gloves while massaging it.
Fill the bowl with water, put a plate and a weight on so that all the cabbage is covered with water. Leave for a couple of hours in room temperature.
Rinse the cabbage well and leave to drain while you prepare the sauce and rest of veggies. Rinse the bowl that had the cabbage in it, this will be the bowl for the veggies and sauce.
Now depending on which veggies you chose to add - most you will just chop up at this point. If you chose the cabbage head, you would chop it up with the chinese cabbage and massage etc. it with the chinese cabbage (so at this point it would be draining).
Other veggies inc. radishes are chopped and placed in the rinsed cabbage bowl. Add sauce ingredients. Mix well. Add the drained cabbage and mix well again.
Put the kimchi into glass jars. I have used old jam jars etc as well as airtight ones - both work equally well. Pour any remaining kimchi liquid equally into all jars and press the kimchi down firmly, so air escapes out. Place a smaller glass jar/etc on top, which will push the kimchi under the liquid as you close the lid. It is crucial all kimchi is covered in the sauce while fermenting.
Place the jars on plates/similar. Sometimes some sauce will come out and drip on the side or the jar while fermenting. Place a towel on top to make it dark, or put them in a cupboard. Leave them for 2-3days, do not open the lids. Only as you transfer them into the fridge you can open the lids, remove the small glass jars, and press the kimchi down again.
Keeps in the fridge for a long time. I have eaten mine in 1-2 weeks, but I am certain it would keep for longer, if given the chance. :)
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Vegaaninen kimchi
1 kg kiinankaalia (1 iso kiinankaali, tai 1,5 pienempää)
1dl harmaata merisuolaa (ilman paakkuuntumisenestoaineita)
(vettä)
nippu retiisejä / n. 6-10kpl retiisejä
pieni kaalikerä, tai 2 pientä/keskikokoista porkkanaa, tai 15cm purjoa, tai nippu kevätsipulia...
2tl - 1rkl raastettua tuoretta luomu inkivääriä
1rkl muussattua/raastettua luomu valkosipulia (n. 1 kokonainen pieni valkosipuli)
1tl kookossokeria (tai muu omavalintainen sokeri)
2rkl tamari soijakastiketta
1 rkl japanilaista "ume plum seasoning" (umeboshi luumuetikkaa) (tai vettä / tamaria)
0,5-2tl jauhettua chiliä / cayenne pippuria
0,5tl mustapippuria
Leikkaa kiinankaali paloiksi (poista kanta) ja laita metalliseen tai lasiseen astiaan. Lisää suolaa kerroksittain kun laitat kiinankaalia astiaan. Hiero ja puristele kaalia, kunnes se pehmenee hiukan (ja näyttää höyrystetyltä). Voit käyttää hieromisen aikana käsineitä, jos tuntuu että suola kirvelee.
![]() |
Kanta / stem |
![]() |
Leikattu kiinankaali / cut chinese cabbage |
![]() |
Vasemmalla hierottu valmis kaali, oikealla leikattu ja suolattu / on the left is the massaged chinese cabbage, on the right cut and salted only |
Täytä astia vedellä ja laita päälle lautanen sekä paino, jotta kaikki kaali on veden alla. Anna seistä pari tuntia huoneenlämmössä.
![]() |
Paino / a weight |
Riippuen mitä vihanneksia päätät lisätä omaasi, pilko retiisi ja valitsemasi vihannekset paloiksi. Jos lisäät keräkaalia, sen voi pilkkoa kiinankaalin kanssa ja käsitellä sen seassa (eli kaali olisi nyt valumassa kiinankaalin kanssa). Muut vihannekset pilkotaan erikseen ja sekoitetaan joukkoon myöhemmin.
Laita pilkkomasi vihannekset huuhdeltuun kaaliastiaan, ja lisää kastikkeen ainekset. Sekoita hyvin. Lisää valutettu kaali ja sekoita jälleen hyvin.
![]() |
Kastikeainekset ja vihannekset / Sauce ingredients and veggies |
![]() |
Sekoitettuna / Mixed well |
![]() | ||||||||
pieni lasiprk sisällä / small jar inside |

Laita kimchi tekeytymään lasisiin purkkeihin. Olen käyttänyt vanhoja hillo- yms. purkkeja, sekä ilmatiiviitä purkkeja. Kaikissa onnistuu. Kaada loppuneste kulhosta tasaisesti joka purkkiin. Painele kimchi alas kunnolla. Laita purkkiin pienempi lasipurkki tms. jolla kimchi pysyy nesteen alla ja sulje kansi. On tärkeää että kimchi on kokonaan kastikkeen alla.
Laita lasipurkit lautasen päälle (joskus nestettä tulee kannen alta ja valuu reunaa pitkin alas), peitä pyyhkeellä tai laita kaappiin jotta ovat pimeässä. Anna tekeytyä 2-3pv, älä avaa kansia. Vasta kun siirrät ne jääkaappiin voit avata kannet, painaa kimchiä alaspäin ja poistaa pienet lasipurkit.
Säilyy jääkaapissa suht pitkään. Itse olen syönyt omani 1-2 viikossa, mutta säilyy varmasti pidempäänkin. :)
ENGLISH
I don't know how "authentic" this tastes, it is not as hot as the Kimchi I have purchased in a tin, but much more delicious. ;) I love the taste and you can alter it to your taste as much as you like by changing the sauce, veggies etc.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.
Vegan Kimchi
1kg "chinese cabbage" (napa cabbage) (1 large head, or 1,5 small ones)
1dl grey sea salt (without anti-caking agents etc)
(vettä)
bunch radishes / about 6-10 pcs
small cabbage head, or about 2 small to medium carrots, or about 15cm leek, or a bunch spring onion/scallions
1teasp - 1 tbsp grated organic fresh ginger
1 tbsp minced/grated garlic (about one small whole garlic)
1 teaspoon coconut sugar (or sub with your preferred sugar)
2 tbsp tamari
1 tbsp japanese ume plum seasoning (or water, or tamari)
0,5-2teasp ground chilli / cayenne
0,5teasp ground black pepper
Cut the chinese cabbage into pieces (remove stem) and add to a glass or metal bowl. Put salt in bit by bit while placing the cabbage in the bowl. Massage and rub the cabbage until it softens. It will look a bit like steamed cabbage. If you have delicate skin you can wear gloves while massaging it.
Fill the bowl with water, put a plate and a weight on so that all the cabbage is covered with water. Leave for a couple of hours in room temperature.
Rinse the cabbage well and leave to drain while you prepare the sauce and rest of veggies. Rinse the bowl that had the cabbage in it, this will be the bowl for the veggies and sauce.
Now depending on which veggies you chose to add - most you will just chop up at this point. If you chose the cabbage head, you would chop it up with the chinese cabbage and massage etc. it with the chinese cabbage (so at this point it would be draining).
Other veggies inc. radishes are chopped and placed in the rinsed cabbage bowl. Add sauce ingredients. Mix well. Add the drained cabbage and mix well again.
Put the kimchi into glass jars. I have used old jam jars etc as well as airtight ones - both work equally well. Pour any remaining kimchi liquid equally into all jars and press the kimchi down firmly, so air escapes out. Place a smaller glass jar/etc on top, which will push the kimchi under the liquid as you close the lid. It is crucial all kimchi is covered in the sauce while fermenting.
Place the jars on plates/similar. Sometimes some sauce will come out and drip on the side or the jar while fermenting. Place a towel on top to make it dark, or put them in a cupboard. Leave them for 2-3days, do not open the lids. Only as you transfer them into the fridge you can open the lids, remove the small glass jars, and press the kimchi down again.
Keeps in the fridge for a long time. I have eaten mine in 1-2 weeks, but I am certain it would keep for longer, if given the chance. :)
Tunnisteet:
dairy free,
egg free,
fermented,
gluteiiniton,
glutein free,
grain free,
hapatettu,
low fodmap,
maidoton,
munaton,
raaka,
raw food,
salaatti,
salad,
vegaani,
vegan,
viljaton
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)