Navi1 ylempi

Navi2 alempi

sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Vegaaninen pyttipannu / Vegan hash, i.e. fried leftovers

Perintisesti pyttipannuun lisätään ylijäämä perunat ym. Eli käytä niitä, jos löytyy. Muutoin tehdään tämä pyttipannu tuoreista aineksista :)

Pyttipannu
(n. 3 annosta)

1.2kg perunoita (noin 7-9kpl)
2 keskikokoista sipulia / 3 pientä

1prk kidney-papuja (380/230g kokonais/valutettu paino) (tai 5dl pakasterasiallinen)
1prk maissia (380/230g kokonais/valutettu paino)

2pkt "Muu" nakkeja (2x 200g)

suolaa maun mukaan (n. 1tl)
pippuria maun mukaan

+ketsuppia/vegaanista majoneesia maun mukaan


Ohje

1. Keitä perunat kypsiksi (ja pilko sopivan kokoisiksi, kun ovat kypsyneet).

2. Pilko sipuli pieneksi ja paista pannulla.

3.  Pilko nakit sillä aikaa, kun sipulit hetken paistuvat ja lisää nakit pannulle.

3. Kun nakit ovat paistuneet, lisää valutetut pavut ja maissi. Paista vähän aikaa. 

4. Lisää pilkotut perunat pannulle. Lisää myös suolaa ja pippuria. Paista pyttipannua vain sen aikaa, että perunat lämpenevät uudelleen. Sekoita varoen, ettei perunat muutu muussiksi.


Tarjoile ketsupin tai vegaanimajoneesin (esim. Turun) kanssa.

Rosolli / Finnish Christmas salad (beetroot salad)

Tämä rosollimäärä on meillä hyvä noin 4-5 aikuiselle. Pyrin tekemään rosollin aina edellisenä iltana. Tällöin rosolli saa kauniin värin. Rosolli säilyy arvioni mukaan 2-3vrk jääkaapissa.

Rosolli
(yht. noin 1,3-1,4L)

410g maustekurkkukuutio (prk, jossa 410g yht. ja 250g kurkkua)
2/3prk punajuurikuutio (570g prk, jossa 380g punajuurta)
1,5 keskikokoista perunaa
2 keskikokoista porkkanaa
1 omena, kuorittu

Kypsennä perunat ja porkkana. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi vihannekset ja sekoita. Kaada hiukan punajuuripurkista lientä joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä yön yli.



ENGLISH

Upon request :)