Navi1 ylempi

Navi2 alempi

torstai 1. maaliskuuta 2018

Lämmin punajuurijuoma / Warm beetroot drink

Tämä saattaa kuulostaa omituiselta, mutta jos pidät punajuuren mausta.. kannattaa kokeilla. Itse tykästyin tähän todella <3 kanelilla tulee parempaa, mutta välillä vaihtelun vuoksi laitan kaardemummaa. 

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen. 

Lämmin punajuurijuoma
(iso kupillinen)

3dl kauramaitoa (gluteiinitonta)
pieni punajuuri tai puolikas iso punajuuri
1/4tl ceylon kanelia (tai 1ml kaardemummaa)

Surauta ainekset blenderissä tasaiseksi. Lämmitä juoma kattilassa, varo ettei kiehu yli. Voit siivilöidä juoman mukiin, tai kaataa suoraan jos juoman paksuus ei haittaa.




****


ENGLISH
This recipe might sound a bit weird, but if you like beetroot I really recommend to try. I fell in love with this drink. <3 With cinnamon it is yummier, but sometimes for a change I use cardamon.


This recipe is dairy free, egg free, glutein free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.

Warm beetroot drink
(large cup)

3dl oat milk (glutein free)
small beetroot or half a large one
1/4teasp ceylon cinnamon (or 1ml cardamon)

Blend all ingredients until smooth. Pour into a pot and heat up, but be careful not to boil over. You can use a sieve when pouring the drink into your cup, if you don't like the thicker drink. Or if you don't mind it being thick, just pour it straight into a cup.

Gluteenittomat vegaaniset letut / Gluteinfree vegan crepes


Tätä taikinaa voi käyttää myös vohveleiden tai amerikkalaistyylisten pannukakkujen tekoon, mikäli taikinan jättää paksummaksi. Alkuperäinen ohje on täältä. Alkuperäisessä ohjeessa myös kattava lista siitä mitä kaikkia jauhoja tähän voi käyttää. Kookosjauhoja ei voi.

Kun teimme tämän määrän tuplana ja paistoimme isolla pannulla keskikokoisia lettuja, saimme 17kpl. Tämä oli hyvä määrä kolmelle erittäin nälkäiselle :)

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteeniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen. 

Gluteenittomat vegaaniset letut
(8,5 keskikokoista lettua)

3 dl jauhoja (esim. riisijauho)
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

0,5 tl merisuolaa/himalajan suolaa
2 rkl kookossokeria

0,5 dl makeuttamatonta omenasosetta
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1 dl - 4,5 dl vettä/gluteiinitonta kauramaitoa

Ohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 

2. Lisää märät aineet ja vain desi vettä/kauramaitoa. Sekoita hyvin. Lisää loppu neste pikku hiljaa, kunnes taikina on kuin paksu lettutaikina. Voit kokeilla paistaa yhden letun, niin huomaat onko taikina sopivaa vai liian paksua. Älä tee taikinasta liian ohutta. Huom. Meidän induktioliedellä ja valurautapannulla letut paistuivat parhaiten lämmöllä 6 ja 50s/puoli.

Tarjoile esim. vispatun kaurakerman (gluteenittoman) tai kookoskerman ja hillon kanssa, tai vaahterasiirapin/koivusokerin/koivusokerin&sitruunan/herkkuisan* ja banaanien/jne. kanssa. (Herkkuisa on raakasuklaalevite).


****

This dough could also be used for waffles or american style pancakes if the dough is left thicker. Original recipe is found (in Finnish). The orignal recipe also contains a list of flours that could be used for this recipe. Coconut flour does not work.

We made a double batch and made medium crepes on a big pan. We got 17 crepes and this was a good amount for 3 very hungry people :)

This recipe is dairy free, egg free, glutein free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.

Gluteinfree vegan crepes
(8,5 medium crepes)

3dl flour (rice flour/etc)
1dl potato flour/starch
2teasp baking powder
0,5teasp sea salt/himalayan salt
2tbsp coconut sugar

0,5dl unsweetened apple sauce
2tbsp melted coconut oil
1dl - 4,5dl water/gf oat milk

Method

1. Mix dry ingredients. 

2. Add wet ingredients and only 1dl of water/oat milk. Mix well. Add the rest of the water/oat milk bit by bit, until you have a thick crepe dough. If you are not sure how thick it can be, fry one crepe. If it turns out like an american pancake, you can still add water. Be careful not to make it too thin. Note: With our induction hob and cast iron pan the crepes cooked best on heat 6 and 50s per side.

Serve with for example whipped (glutein free) oat cream or coconut cream and jam or with maple suryp/birch sugar/birch sugar and lemon juice/herkkuisa* and banana/etc.. (Herkkuisa is a raw chocolate and hazelnut spread, available in Finland).

Lehtikaalisipsit / Kale chips


Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Lehtikaalisipsit

1 pussi (150-200g) lehtikaalia, luomu
2rkl oliiviöljyä, luomu
1/4 tl himalajan suolaa/merisuolaa, hienoa

En ole huuhdellut luomu lehtikaalia, mutta senkin voi halutessaan tehdä. Kuivaa lehtikaalet hyvin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Revi lehdet suupalan kokoisiksi ja poista kovat varret. Levitä palat uunipellille. Kaada päälle öljy ja sekoittele, jotta se levittyy suht tasaisesti. Ripottele suola lopuksi.

Paista lehtikaalipaloja 150C uunissa n. 20-25min. Käännä lehtikaalet 10-15min jälkeen. Lehtikaalet palavat helposti, joten ole tarkkana mikäli paistat niitä yli 20min.


****

IN ENGLISH


This recipe is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan. 

Kale Chips

1 bag (150-200g) kale, organic
2 tbsp olive oil, organic
1/4teasp himalayan salt/sea salt, fine

I haven't usually washed the kale, but if you wish to do so, just dry it after. Place a baking sheet on an oven tray.

Rip the kale leaves into bite size pieces and remove hard stems. Spread onto oven tray. Pour oil over the pieces and mix a bit to spread the oil evenly. Sprinkle salt on top.

Bake in 150C for 20-25min, turn the kale bits over at 10-15mins. If you need to cook them over 20mins be very attentive - they do burn easily.