torstai 1. maaliskuuta 2018

Lehtikaalisipsit / Kale chips


Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Lehtikaalisipsit

1 pussi (150-200g) lehtikaalia, luomu
2rkl oliiviöljyä, luomu
1/4 tl himalajan suolaa/merisuolaa, hienoa

En ole huuhdellut luomu lehtikaalia, mutta senkin voi halutessaan tehdä. Kuivaa lehtikaalet hyvin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Revi lehdet suupalan kokoisiksi ja poista kovat varret. Levitä palat uunipellille. Kaada päälle öljy ja sekoittele, jotta se levittyy suht tasaisesti. Ripottele suola lopuksi.

Paista lehtikaalipaloja 150C uunissa n. 20-25min. Käännä lehtikaalet 10-15min jälkeen. Lehtikaalet palavat helposti, joten ole tarkkana mikäli paistat niitä yli 20min.


****

IN ENGLISH


This recipe is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan. 

Kale Chips

1 bag (150-200g) kale, organic
2 tbsp olive oil, organic
1/4teasp himalayan salt/sea salt, fine

I haven't usually washed the kale, but if you wish to do so, just dry it after. Place a baking sheet on an oven tray.

Rip the kale leaves into bite size pieces and remove hard stems. Spread onto oven tray. Pour oil over the pieces and mix a bit to spread the oil evenly. Sprinkle salt on top.

Bake in 150C for 20-25min, turn the kale bits over at 10-15mins. If you need to cook them over 20mins be very attentive - they do burn easily.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti