torstai 4. kesäkuuta 2020

Kasvispata / Vegetable pot

Kasvispata

pieni purjo
3 valkosipulin kynttä
2 tl kurkumaa
2-4tl garam masalaa*

4-4,5dl vettä
2prk tomaattimurstaa (2x500g)
2dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
2 lanttupalaa (=400g)

1 kukkakaali (n.500g)
5-7dl kik-herneitä (n.2prk)

pippuria jokunen rouhaisu
(suolaa)

*Itse laitan 4tl, mutta lapsi piti vähemmän mausteisesta.

1) Huuhtele purjosta etenkin vihreät osat hyvin. Pilko pieneksi. Kuori valkosipuli ja murskaa tai leikkaa siivuiksi. Pilko vihannekset sopivalla tavalla (esim. juurekset kuutioiksi, kukkakaali pieniksi kukinnoiksi).

2) Laita isoon kattilaan öljyä ja kumeenna. Lisää purjo, valkosipuli, kurkuma ja garam masala. Paista hetki, kunnes haistat mausteet.

3) Lisää kattilaan vesi, tomaattimurskat, punaiset linssit, lantut ja porkkanat. Keitä kunnes lanttu on hiukan pehmennyt.

4) Lisää kukkakaali ja jokunen rouhaisu pippuria.

5) Kun kaikki vihannekset ovat sopivan kypsiä, lisää kikherneet ja sekoita. Kun kikherneet ovat lämmenneet, ruoka on valmis. Tarvittaessa lisää hiukan suolaa - itse en tähän sitä kaipaa.


Vegetable pot

Will translate upon request.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti