Kasvispata
pieni purjo
3 valkosipulin kynttä
2 tl kurkumaa
2-4tl garam masalaa*
4-4,5dl vettä
2prk tomaattimurstaa (2x500g)
2dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
2 lanttupalaa (=400g)
1 kukkakaali (n.500g)
5-7dl kik-herneitä (n.2prk)
pippuria jokunen rouhaisu
(suolaa)
*Itse laitan 4tl, mutta lapsi piti vähemmän mausteisesta.
1)
Huuhtele purjosta etenkin vihreät osat hyvin. Pilko pieneksi. Kuori
valkosipuli ja murskaa tai leikkaa siivuiksi. Pilko vihannekset
sopivalla tavalla (esim. juurekset kuutioiksi, kukkakaali pieniksi
kukinnoiksi).
2) Laita isoon kattilaan öljyä ja
kumeenna. Lisää purjo, valkosipuli, kurkuma ja garam masala. Paista
hetki, kunnes haistat mausteet.
3) Lisää kattilaan vesi, tomaattimurskat, punaiset linssit, lantut ja porkkanat. Keitä kunnes lanttu on hiukan pehmennyt.
4) Lisää kukkakaali ja jokunen rouhaisu pippuria.
5)
Kun kaikki vihannekset ovat sopivan kypsiä, lisää kikherneet ja
sekoita. Kun kikherneet ovat lämmenneet, ruoka on valmis. Tarvittaessa
lisää hiukan suolaa - itse en tähän sitä kaipaa.
Vegetable pot
Will translate upon request.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti