maanantai 15. kesäkuuta 2020

Mustikkapiirakka gluteeniton, vegaaninen / Blueberry pie vegan glutein-free


Tämä taikina on hiukan tahmea levittää, mutta maistuu hyvältä ja pysyy kasassa jäähtyneenä. Tästä tuli heti meidän perheen suosikki!


Mustikkapiirakka

1dl koivusokeria / kookossokeria
1/2 dl tapioka tärkkelystä
1dl perunajauhoja
1 1/2dl riisijauhoja (valkoinen, hieno)
1tl leivinjauhetta

100g voita, huoneenlämpöinen (tai maidoton margariini vegaaniseen/allergisille)
3rkl omenasosetta



Täyte
7-8dl pakastemustikoita
2rkl perunajauhoja


1) Laita uuni lämpiämään 200C. Voitele piirakkavuoka.

2) Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Käytä tarvittaessa käsiä.

3) Voitele vuoka ja levitä taikina siihen.

4) Esipaista pohjaa 200C uunissa 10min.

5) Sekoita 2rkl perunajauhoja mustikoihin.

6) Levitä mustikkaseos päälle ja paista vielä 20-30min.




ENGLISH

Blueberry pie

1dl birch sugar/coconut sugar
1/2dl tapioka
1dl potato flour
1 1/2 dl rice flour (white, fine)
1teasp baking powder

100g butter, room temperature (or dairyfree margarine for vegans/allergies)
3tbsp apple sauce
Filling
7-8dl frozen blueberries
2tbsp potato flour


1) Set oven to 200C and butter your pie tray.

2) Mix dry ingredients together. Add butter and apple sauce. Mix well - use your hand if needed.

3) Add dough to pie tray

4) Precook base in the oven for 10min.

5) Mix blueberries with 2tbsp potato flour.

6) Add blueberries onto pie. Cook for another 20-30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti