maanantai 15. kesäkuuta 2020

Valkoinen salaattikastike (maidoton, öljytön) / White salad dressing (dairy free, oil free)


Herkullinen maidoton, öljytön, vegaaninen salaattikastike! Tämä ei maistu liian rasvaiselta, vaikka sisältääkin siemeniä ja/tai pähkinöitä.



Valkoinen salaattikastike

2,5dl auringonkukansiemeniä (tai puolet cashew pähkinöitä)
2,5dl vettä
2rkl punaviinietikkaa
1 sitruunan mehu
1rkl kookossiirappia/vaahterasiirappia
1tl valkosipulijauhetta
1/2tl paprikajauhetta
2rkl provencen yrtit -sekoitusta
1/2tl suolaa
pari rouhaisua pippuria

Surauta ainekset kastikkeeksi blenderissä (esim. vitamix). Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Siemeniä(/pähkinöitä) ei tarvitse liottaa. Mikäli liotat ne, niin et tarvitse noin paljoa vettä (kokeile, mikä on sopiva määrä silloin).





Reseptistä tulee 2x froosh pullollista / Recipe fills 2x froosh bottles


ENGLISH



White salad dressing


2,5dl (1C) sunflower seeds (or half cashew seeds)
2,5dl (1C) water
2tbsp red wine vinegar
juice of 1 lemon
1tbsp coconut suryp/maple suryp
1tsp garlic powder
1/2tsp paprika powder
2tbsp herbs provence mix
1/2tsp salt
some grinds of pepper

Blend all in a (high power) blender.

Seeds/nuts don't need to be soaked. If you do soak them, you will need a lot less water - add bit by bit to taste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti