Alkuperäiseen reseptiin verrattuna muutimme bataatit isoiksi ja teimme tupla-annoksen kastiketta. Kastiketta jäi runsaasti yli, mutta perunat menivät vaikka oli vain kaksi nälkäistä aikuista syömässä. Tässä siis oma arvio noin kolmelle aikuiselle sopivasta annoksesta (1x kastike ja isot bataatit) :) Vähensimme myös chilin määrää ja jätimme pinaatin pois.
Nämä reseptit ovat aika lailla kaikki
maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Jos haluat tehdä tätä isommalle porukalle, niin klikkaa tästä päästäksesi versioon, jolla teet 10-14 annosta.
Bataatteja nepalilaisella linssikastikkeella (alkup. resepti hienoin kuvin täällä)
(3 henkilölle)
3 isoa bataattia
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä (tai 0,5rkl inkiväärijauhetta)
1 tl kurkumaa (tai 1rkl raastettua kurkumaa)
1,5 dl kuivia punaisia linssejä
2 dl vettä
450g tomaattimurskaa (tai 340g tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia + 2 tomaattia paloiteltuna)
(100g pakastepinaattia, valinnainen)
0,5 tl kaardemummaa
1/4 - 1 tl chilijauhetta / chililastuja (1/4tl ei tee ruoasta yhtään tulista)
0,5 tl suolaa
Tarjoile esim. tuoreen korianterin ja mangochutneyn kanssa. Halutessasi myös (vege)jogurtin kera.
Bataatit
Kuumenna uuni 200C. Halkaise bataatit (tai tee niihin viilto). Halkaistut kypsyvät nopeammin. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Pistele bataatteihin haarukalla reikiä. Paista 200C uunissa 40-60min.
Linssikastike
1. Suikaloi sipuli ohuiksi 1/2 tai 1/4 renkaiksi. Laita valkosipuli puristimeen ja murskaa se. Raasta inkivääri ja kurkuma.
2. Kuumenna pannussa öljyä ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota 5min. Lisää kurkuma, vesi, linssit ja tomaattimurska/tomaatit. Keitä hetki.
3. Lisää loput aineet ja kypsennä 15min tai kunnes linssit ovat kypsiä.
ENGLISH
The recipe is
dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
This was super yum!
We altered the original recipe a bit - we used 3 large sweet potatoes instead of 3 small ones and doubled the sauce. We were left with plenty of sauce but all potatoes were eaten by two hungry adults. So this recipe is sauce x1 with large sweet potatoes, should be enough for 3 regular hungry adults. We also cut down on the chili.
Bataatteja nepalilaisella linssikastikkeella (alkup. resepti hienoin kuvin täällä)
(3 henkilölle)

1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä (tai 0,5rkl inkiväärijauhetta)
1 tl kurkumaa (tai 1rkl raastettua kurkumaa)
1,5 dl kuivia punaisia linssejä
2 dl vettä
450g tomaattimurskaa (tai 340g tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia + 2 tomaattia paloiteltuna)
(100g pakastepinaattia, valinnainen)
0,5 tl kaardemummaa
1/4 - 1 tl chilijauhetta / chililastuja (1/4tl ei tee ruoasta yhtään tulista)
0,5 tl suolaa
Tarjoile esim. tuoreen korianterin ja mangochutneyn kanssa. Halutessasi myös (vege)jogurtin kera.
Bataatit
Kuumenna uuni 200C. Halkaise bataatit (tai tee niihin viilto). Halkaistut kypsyvät nopeammin. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Pistele bataatteihin haarukalla reikiä. Paista 200C uunissa 40-60min.
Linssikastike
1. Suikaloi sipuli ohuiksi 1/2 tai 1/4 renkaiksi. Laita valkosipuli puristimeen ja murskaa se. Raasta inkivääri ja kurkuma.
2. Kuumenna pannussa öljyä ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota 5min. Lisää kurkuma, vesi, linssit ja tomaattimurska/tomaatit. Keitä hetki.
3. Lisää loput aineet ja kypsennä 15min tai kunnes linssit ovat kypsiä.
ENGLISH
The recipe is
dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
This was super yum!
We altered the original recipe a bit - we used 3 large sweet potatoes instead of 3 small ones and doubled the sauce. We were left with plenty of sauce but all potatoes were eaten by two hungry adults. So this recipe is sauce x1 with large sweet potatoes, should be enough for 3 regular hungry adults. We also cut down on the chili.
If you need to make a large batch, click here to find a version that makes 10-14 portions.
Sweet potato with a Nepalese lentil sauce (original recipe with lovely photos can be found here)
3 large sweet potatoes
1 onion
1 large clove garlic
1 tbsp grated ginger (or 0,5 tbsp ground ginger)
1 teasp ground turmeric (or 1tbsp grated fresh turmeric)
1,5 dl dry red lentils
2 dl water
450g chopped tomatoes (or 340g chopped tomatoes/tomato sauce + 2 chopped fresh tomatoes)
(100g frozen spinach, optional)
0,5 teasp cardamom
1/4 - 1 teasp ground chili or chili flakes (1/4teasp doesn't feel hot at all)
0,5 teasp salt
Serve with for example fresh coriander, mango chutney and if desired (vegan) yoghurt.
Sweet potatoes
Heat oven to 200C. Split the sweet potatoes (or make a cut in them). Split ones will cook faster. Fork them all over. Cook in a 200C oven for 40-60min
Lentil sauce
1. Slice onion into thin half or 1/4 rings. Place garlic into a garlic press ready to be squeezed. Grate ginger and turmeric.
2. Heat some oil in a pan and add onion, garlic and ginger. Lightly fry for 5min. Add turmeric, water, lentils and chopped tomato/which ever you are using. Boil for a moment.
3. Add the remaining ingredients and cook for another 15min or until lentils are done.
Sweet potato with a Nepalese lentil sauce (original recipe with lovely photos can be found here)
3 large sweet potatoes

1 large clove garlic
1 tbsp grated ginger (or 0,5 tbsp ground ginger)
1 teasp ground turmeric (or 1tbsp grated fresh turmeric)
1,5 dl dry red lentils
2 dl water
450g chopped tomatoes (or 340g chopped tomatoes/tomato sauce + 2 chopped fresh tomatoes)
(100g frozen spinach, optional)
0,5 teasp cardamom
1/4 - 1 teasp ground chili or chili flakes (1/4teasp doesn't feel hot at all)
0,5 teasp salt
Serve with for example fresh coriander, mango chutney and if desired (vegan) yoghurt.
Sweet potatoes
Heat oven to 200C. Split the sweet potatoes (or make a cut in them). Split ones will cook faster. Fork them all over. Cook in a 200C oven for 40-60min
Lentil sauce
1. Slice onion into thin half or 1/4 rings. Place garlic into a garlic press ready to be squeezed. Grate ginger and turmeric.
2. Heat some oil in a pan and add onion, garlic and ginger. Lightly fry for 5min. Add turmeric, water, lentils and chopped tomato/which ever you are using. Boil for a moment.
3. Add the remaining ingredients and cook for another 15min or until lentils are done.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti