sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Vegaaninen paella / Vegan paella

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Vegaaninen paella
(3-4:lle)

5dl paella riisiä (tai risottoriisiä)
oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen tai iso sipuli (ruskea/puna-)
2 sellerinvartta
2 tomaattia
0,5g sahramia (noin 0,5tl?)
1 kasvisliemikuutio / 1rkl kasvisliemijauhe
8dl vettä
1tl paprikamaustetta
2 pienehköä porkkanaa
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
200g pakasteherneitä
1,5dl oliiveja (kalamata/vihreitä/mustia maun mukaan)
(2,5dl vapaavalintaista vihannesta (esim. sieniä, vihreitä papuja), valinnainen)
suolaa
pippuria

Paloittele sipuli ja sellenvarret pieneksi, laita valkosipuli puristimeen odottamaan. Paloittele tomaatti. Kuumenna öljyä pannulla ja murskaa valkosipuli sinne. Kypsennä hetki ja lisää sipuli ja selleri. Kuullota kunnes ovat pehmenneet. Lisää tomaatit ja kypsennä hetki.

Laita 8dl vettä kiehumaan. Lisää sahrami sekä kasvisliemikuutio/jauhe ja sekoita hyvin. Kaada edellisten joukkoon. Lisää myös paprikamauste.

Huuhdo riisit ja lisää ne joukkoon. Keittele 10min. Jos käytät risottoriisiä, vältä liikaa sekoittamista ja vatkaamista, jotta riisi ei puuroudu. Sekoita sen verran, ettei riisi pala pohjaan ja että ainekset sekoittuvat hyvin.

Pilko porkkana ja paprika pieneksi ja lisää joukkoon.  Lisää herneet, sienet/vihreät pavut. Sekoita ja jatka kypsentämistä kunnes riisi on kypsää, herneet lämmenneet ja neste on imeytynyt riisiin. Jos tarve niin lisää hiukan vettä. Jos käytät risottoriisiä niin varo lisäämästä liikaa vettä.

Lopuksi lisää paloitellut oliivit ja sekoita. Tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.




ENGLISH

The recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Vegan paella
(for 3-4)

5dl paella rice (or risotto rice)
oliive oil
2-3cloves garlic
1 medium to large onion (brown/red)
2 stalks celery
2 tomatoes
0,5g saffron (about 0,5teasp?)
1 veggie stock cube or 1tbsp veggie stock powder
8dl water
1tl ground paprika
2 smallish carrots
1 small red capsicum
1 small yellow capsicum
200g frozen peas
1,5dl olives (kalamata/green/black according to taste)
(2,5dl vegetables of choice (such as mushrooms or green beans), optional)
salt
pepper

Chop onion and celery stalks into small pieces and place garlic into a garlic press and set aside. Chop tomatoes. Heat some oil in a large pan/pot and press garlic into it. Cook for a moment and add onion and celery. Cook until softened and add tomatoes, continue cooking for another moment.

Put 8dl water to boil. Add saffron and veggie stock cube/powder. Mix well. pour into the pan/pot. Add paprika spice.

Rinse rice and add them into the mix. Boil for 10min. If using risotto rice, do not stir it too much otherwise it turns into porridge. Only stir enough to get the ingredients mixed and so it doesn't burn/stick to the bottom.

Chop the carrots and capsicums into small pieces and add them in. Add peas, and mushroom/beans if using. Mix and continue cooking until rice is cooked, peas have softened and liquid is absorbed. If you need to, you can add some water. When using risotto rice be careful in adding water - too much will make it like porridge.

When done, add chopped olives in and mix. Season with salt and pepper if necessary.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti