sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Vegaaniset pikku quichet (/"muffinsit") / Vegan mini quiches

Nämä ovat niiiiin hyviä. Meidän 4v. rakastaa näitä myös. Helppoja tehdä. Mutta parhaita tuoreena. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. <3

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.




Vegaaniset pikku-quichet (/"muffinsit")
(12-16kpl)

Taikina
3 rkl oliiviöljyä
6,2dl kikhernejauhoja (gram jauhoja)
7,5dl vettä
2 tl merisuolaa/himalajansuolaa
0,5 tl mustapippuria

Täyte
4dl omavalintaista täytettä*
2-3 valkosipulinkynttä, murskattuna
Yrttejä ja mausteita maun mukaan**

*Käytin paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja, sekä pakaste/höyrytettyä pinaattia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää haluamasi hieman kypsennettyjä paloiteltuja vihanneksia tai hyvin paloiteltuja/raastettuja raakoja vihanneksia (esim. grillattua paprikaa ja lehtikaalia).
**Käytin kuivattua ruohosipulia

1. Valmistele täytteen vihannekset. Laita uuni lämpiämään 250C. Öljyä muffinsivuoat.

2. Vispaa taikinan ainekset isossa kulhossa tasaiseksi. Lisää täyte ja sekoita.

3. Täytä muffinsivuoat. Paista 250C uunissa noin 12min. Avaa uunin ovi raolleen, jotta höyry poistuu. Paista vielä 10-15min kunnes kullanruskeita.

4. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 15min. Poista muffinsivuoista. Maistuvat parhailta lämpöisinä, hyviä myös jäähtyneinä. Säilyvät jääkaapissa jokusen päivän, mutta eivät maistu niin hyviltä kuin tuoreina.

Voit myös tehdä tällä yhden tai kaksi isoa quichea, etenkin jos sinulla on quiche-vuoka.





ENGLISH

These are SO yummy! And our 4-year-old loves them too. Easy to make. But best while fresh. Original recipe is found here <3

The recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Vegan mini quiches
(makes about 12-16)

Batter
3 tbsp olive oil
6,2dl (2,5C) chickpea flour (gram flour)
7,5dl (3C) water
2 teasp fine sea salt
0,5 teasp black pepper

Filling
4dl (1,5C) filling of choice*
2-3 cloves garlic, minced
Herbs (fresh or dried) and spices of choice**

*I used chopped sundried tomatoes, frozen/steamed spinach. Alternatively you could use lightly cooked chopped vegetables or finely chopped/shredded raw veggies -for example roasted capsicum&kale.
**I used some dried chives

1. Prep filling ingredients. Preheat the oven to 250C. Grease muffin trays with oil.

2. Whisk batter ingredients in a large bowl until smooth and combined. Stir in filling

3. Fill muffin cups evenly. Bake for 12mins in an 250C oven. Crack door open to release steam. Close the door and bake for 10-15min until golden brown.

4. Remove from oven and let cool for 15min. Then you can remove quiches from the tray/muffin cups. Best served warm but yummy when cooled down. You can store them in the fridge, but they aren't as yummy then.

You can also use this to make a regular quiche, especially if you have a quiche tray. My tray is so shallow I got two out of this portion.





Voi myös tehdä pellillisen ja leikata paloiksi. / You can also make a big oven tray of this and cut into pieces.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti