Tähän kokoan muistiin erilaisia kasvispihvikokeiluja (kaikki vegaanisia ja gluteiinittomia!).
This post will be a collection of vegan patty/fritters experiments (all vegan and glutein free!).
* * * * *
Bataatti-peruna-sipulipihvit

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
500g bataattia
5 pienehköä perunaa
1 iso sipuli / 2-3 pientä
2dl kikhernejauhoja (gram jauhoja)
1-2dl vettä
1-2tl timjamia
2tl rosmariinia
1rkl kasvisliemijauhetta (tai 1kasvisliemikuutio murskattuna)
1tl suolaa
Raasta bataatti, peruna ja sipuli monitoimikoneessa tai käsin (sipulin voi pilkkoa ohuiksi puolirenkaiksi). Perunoita ja bataattia ei tarvitse kuoria. :)
Laita raaste kulhoon ja lisää mausteet sekä kikhernejauhot ja 1dl vettä. Sekoita (käsin) hyvin. Jos tuntuu että jää liian kuivaksi, lisää nestettä.
Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kasoja tätä.
Paista 200C uunissa kunnes kypsiä. Itse paistoin kunnes pinta oli rapeaa ja sisus pehmeää, noin 40min muistaakseni.
Maistui hyvält yksinkertaisen linssihöystön kera :)
Sweet potato-potato-onion patties/fritters
This recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

5 smallish potatoes
1 large onion/2-3 small ones
2dl chic pea flour (gram flour)
1-2dl water
1-2teasp thyme
2teasp rosemary
1tbsp veggie stock powder (or one minced veggie stock cube)
1teasp salt
Grate sweet potato, potato and onions in a food processor (or by hand, onion can be thinly sliced into half rings). No need to peel the potato or sweet potato.
Place the grate in a bowl and add spices, chic pea flour and 1dl water. Mix well (with your hand). If it feels too dry, add water.
Place piles of the mixture on an oven tray lined with baking paper. Cook in a 200C oven until cooked to your taste. I cooked it until the top was crispy and inside was soft - approx 40min if I remember correctly.
Was yummy served with some cooked and lightly spiced lentils :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti