Söin äitini kanssa raakatortilloja kerran. Meidän ruoassa kaikki muu paitsi tortillat olivat raakoja - käytimme tavallisia vehnätortilloja, ja raakavaihtoehtoina salaatinlehtiä. Savoijinkaali on myös hyvä vaihtoehto vehnätortillalle.
Resepti, jota käytin tämän aterian luomiseen, löytyy tästä. En tähän hätään muista miten tätä muokkasin, paria pikkujuttua lukuunottamatta. Kun teen sitä taas, niin editoin. Tässä suomennos reseptistä.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton & vegaaninen.
Taco"liha"
5dl saksanpähkinöitä (liotettuna 4-6h)
1rkl sipulia
2-3rkl chilijauhe
1tl juustokumina
1/2 tl oregano
1/2 tl suolaa
ripaus cayenne pippuria
Laita liotetut saksanpähkinät tehosekoittimeen tms. jotta niistä tulee murua, mutta varo ettei niistä tule tahnaa. Lisää loput ainekset ja pulssita pari kertaa, kunnes ovat sekoittuneet. Siirrä omaan kulhoonsa.
Guacamole
2 pientä kypsää avokadoa
1,15dl tomaattia, kuutioituna
3 rkl punasipulia, kuutioituna
1 limen mehu
suolaa maun mukaan
Muussaa avokadot pienessä kulhossa. Lisää loput ainekset. Valmis seos on tasainen. Laita omaan kulhoonsa.
"Salsa" (Pico de Gallo)
2 suurta tomaattia, keskustat poistettu ja sitten kuutioitu
1/2 keskikokoinen punasipuli, kuutioitu
1/2 dl korianteria, silputtu
1 rkl limen/sitruunan mehua
1 jalapeno, siemenet poistettu ja sitten paloiteltu
suolaa maun mukaan
Sekoita ainekset keskenään pienessä kulhossa.
Hapankerma
2,5dl cashew pähkinöitä (liotettuina 4-6h)
1,15dl vettä
2rkl sitruunamehua
1tl omenaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
Laita cashewt sekä vesi tehosekoittimeen tms. ja blendaa kunnes seos on tasainen. Lisää loput ainekset ja blendaa kunnes ovat sekoittuneet hyvin.
Näitä oman maun mukaan yhdistellen ja omavalintaista wrappia käyttäen (vehnätortilla, salaatinlehti, savoijinkaali jne.) sekä mahdollisia omia lisukkeita laittaen (meillä taisi olla pilkottuja kurkkuja ja porkkanaraastetta ainakin)... herkullista tulee :) Olin yllättynyt kuinka paljon hapankerma muistuttaa sen todellista versiotaan. Mutta on paljon parempaa.
ENGLISH
We made raw tortillas once with my mother. Everything else was raw in our meal, apart from the tortillas. We used regular wheat tortillas. As an alternative to that we had lettuce leaves, but also savoy cababge could work.
The recipe can be found here. I made some changes into it, however, I cannot remember them all at present. Will edit this recipe once I make it again. Below is the recipe with some minor alterations of mine.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free & vegan.
Taco "Meat"
2 cups walnuts, soaked 4-6 hours
1 tbsp onion
2-3 tbsp chili powder
1 tsp cumin
1/2 tsp oregano
1/2 tsp salt
pinch of cayenne
Blend the walnuts in a food process until they break down into small crumbs. Do not over mix, they will quickly form a paste. Add remaining ingredients and pulse a few times until well blended. Place in it's serving bowl.
Guacamole
2 small, ripe avocados
1/2 cup tomato, diced
3 tbsp red onion, diced
Juice of 1/2 a lime
salt to taste
2 small, ripe avocados
1/2 cup tomato, diced
3 tbsp red onion, diced
Juice of 1/2 a lime
salt to taste
In
a small bowl mash the 2 small avocados until fairly smooth. Add
remaining ingredients and mix together.
Salsa/Pico de Gallo
Salsa/Pico de Gallo
2 large tomatoes, seeded and diced
1/2
medium red onion, diced
1/4 cup of cilantro, minced
1 tbsp lemon or lime juice
1 jalapeno, seeded and minced
salt to taste
1/4 cup of cilantro, minced
1 tbsp lemon or lime juice
1 jalapeno, seeded and minced
salt to taste
Mix together all ingredients in a small bowl.
Sour Cream
1 cup cashews, soaked 4-6 hours
1/2 cup water
2 tbsp lemon juice
1 tsp apple cider vinegar
1/2 tsp salt
Blend
the soaked cashews with the water in a food processor or
powerful blender until very smooth. Add
remaining ingredients and blend until well combined.
Use these and any other ingredients of your choice to create the perfect raw tortilla wrap! I think we used some diced cucumber and grated carrot in the filling. The sour cream was surprisingly authentic feeling, although I do prefer this raw version :)
Use these and any other ingredients of your choice to create the perfect raw tortilla wrap! I think we used some diced cucumber and grated carrot in the filling. The sour cream was surprisingly authentic feeling, although I do prefer this raw version :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti