
Katso myös maidoton/vegaaninen versio tästä: Vegaaninen quinoa "pizzavuoka"
Quinoa-"pizzavuoka"
(iso uunivuoka/lasagnevuoka, helppo ja suht nopea tehdä.. ruokkii 5 aikuista?)
4,5dl quinoaa (kuivaa) (eli 350g pss)
1,5dl punaisia linssejä (kuivana, tai quinoaa, jos et halua käyttää linssejä)
2 osaa pizzakastiketta (tai iso purkillinen valitsemaasi kaupan pastakastiketta)
1-2 mozzarellapalloa (á 125g) (maidottomaan versioon käytä maidotonta juustoa tai tofua)
2-3cm parmesania raastettuna (maidottomaan versioon jauhettuja kurpitsansiemeniä/jätä pois)
(100-400g juustoraastetta)
Tämän lisäksi vihanneksia ym. maun mukaan, esim.
1 iso sipuli (tai pieni kevätsipulinippu)
3-5 isoa sientä
3 valkosipulin kynttä
3 keskikokoista tomaattia
2,5dl pinaattia (n. 50g)
Keitä quinoa ja linssit quinoapakkauksen ohjeen mukaan. Jos tuntuu että ne eivät ole kypsiä ja vesi on lähes haihtunut, lisää vettä 0,5-1dl kerrallaan kunnes kypsää. Quinoa on kypsää kun se muuttuu vähän "läpinäkyväksi".
Sillä aikaa kun quinoa ja linssit kypsyy pilko sipuli hyvin hienoksi, sienet ja tomaatti paloiksi, ja murskaa valkosipuli.
Kun quinoa (ja linssit) ovat kypsiä ja vesi imeytynyt, laita ne uunivuokaan. Lisää pastakastike ja valkosipuli hyvin sekoittaen ja sitten pilkotut vihannekset ja juustot. Sekoita hyvin. Ripottele halutessasi juustoraastetta päälle.
Paista 200C n. 20min.
ENGLISH
Here is a quinoa dish that is supposed to taste a bit like pizza :) You can make lots of different versions of this, just like with a pizza, as long as the base is the same.
If you want a dairy free version of this, check out this link: Vegan quinoa "pizza-casserole"
Quinoa "pizza casserole"
(makes a large oven tray/lasagne tray, easy to make and quite fast. Feeds about 5 adults?)
4,5dl (dry) quinoa (about 350g / less than 2C)
1,5dl (heaped 1/2C) red split lentils (measure dry)
2 portions pizza sauce (or a large jar of shop pasta sauce of choice)
1-2 mozzarella blobs (á 125g) (or for the dairy free version use dairy-free cheese or tofu)
2-3cm grated parmesan cheese (dairy free substitute ground pumpkin seed, or just leave out)
(100-400g grated cheese)
Then some veggies etc. according to taste, for example:
1 big onion (or small spring onion bunch)
3-5 big mushrooms
3 cloves garlic
3 medium tomatoes
2,5dl (1C) fresh spinach (about 50g)
Cook the quinoa and lentils according to the quinoa pack instructions. If it feels like the water absorbs before the quinoa is cooked, just add 0,5-1dl at a time and stir, until it is cooked. Quinoa will look slightly transparent when cooked.
While the quinoa (and lentils) are cooking chop up the onion very finely, chop the mushrooms and tomato into pieces and mince the garlic.
Once the quinoa is done, put it into a large oven tray. Add the pizza sauce and garlic and mix well. Then add the chopped vegetables and cheeses and mix again. Coat with some cheese grate if desired.
Cook in 200C for about 20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti