lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kikhernesalaatteja / Chickpea Salads



 (for the English part, scroll down until you see the word ENGLISH)

Tätä reseptiä voi muokata helposti oman maun mukaan. Joku syö tätä ilman yrttejä, toinen ilman fetaa. Myös ainesten määrää on helppo muokata omaan makuun sopivammaksi. 


Kikhernesalaatti, isompi annos
(isompi annos)

14-15dl kikherneitä (3 pakasterasiallista)
9 keskikokoista tomaattia
3 suippopaprikaa
3 keskikokoista punasipulia
3,5rkl basilikaa, kuivattu
1tl juustokuminaa
0,5tl mustapippurirouhetta
2-3tl suolaa

6,5rkl sitruunamehua
3rkl oliiviöljyä
(200g vegaanista fetaa, jos haluaa)


Kikhernesalaatti, alkuperäinen
(iso annos)

8-10dl kikherneitä
4-6 tomaattia
1-2 punasipulia
2 suippopaprikaa (ei tulinen), siemenkota poistettu
himalajan suolaa
pippuria
(+ 2tl juustokuminaa vaihtelun vuoksi?)

1-2 sitruunan mehu
2-4 rkl oliiviöljyä, luomu
ruukku tuoretta minttua
ruukku tuoretta basilikaa
150g+ fetaa (maidottomaan käytä vegaanista fetaa)



Ohje

Leikkaa punasipuli ja paprika ohuiksi siivuiksi, tomaatti vähän isommiksi paloiksi ja sekoita ne kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita. Mausta maun mukaan.

Jos mahdollista niin lisää sitruunan mehu, oliiviöljy, minttu ja basilika (paloittele pieneksi) vasta juuri ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää loput sitruunasta ja mausteita jos tarve. Murenna feta salaatin päälle.

Sitruunamehun ja öljyn voi toki lisätä jo salaattia tehdessä. Jos haluat tehdä isomman satsin ja säilyttää salaattia jääkaapissa, se säilyy paremmin kun sitruunamehun ja öljyn lisää vasta juuri ennen syöntiä.





Kukkakaaliwingsien kera / With cauliflower wings
ENGLISH

You can quite easily alter this recipe to taste. As you can see my amounts are not exact and I do what I feel like each time. Some in our family like the salad without the herbs, some without feta, so we just make it in the way we each get what we like most, adding those ingredients just before serving.


Chickpea Salad 

8-10dl chickpeas
4-6 tomatoes
1-2  red onion
2 large red chilli (sweet, not hot), deseeded
himalayan salt
pepper
(+2teasp cumin for a change, sometimes?) 

1-2 lemons, juiced
2-4 tbsp olive oil, organic 
1 pot fresh mint, chopped
1 pot fresh basil, chopped
150g+ feta cheese, (if making dairy free: use vegan feta)


Slice the sweet chilli and onion, chop tomato. Mix together in a bowl. Add chic peas. Season to taste. 

If possible only add the lemon juice, olive oil, mint and basil just before serving. Check the taste and add the last bit of the lemon and spices if need be. Crumble the feta cheese over the salad last.  

Olive oil and lemon juice can be added a bit earlier, when mixing the salad, if desired. If you need to store the salad in the fridge for a long time or want to make a larger batch to eat later I find it keeps better when you add the liquids only once about to eat. Herbs can be chopped and stored in a separate container.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti