tiistai 31. toukokuuta 2016

Marjaiset eväspatukat / Berry snack bars



Tässä pari versiota lähes samaan reseptiin herkullisiin marjapatukoihin!

Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.


Puolukkaiset/viinimarjaiset eväspatukat

1,5dl rusinoita/ taateleita
2-2.5dl puolukoita/punaisia viinimarjoja
2,5dl kookoshiutaleita
1,5dl auringonkukansiemeniä
0,5tl ruususuolaa
1rkl agave-/taatelisiirappia (tai omavalintainen sokeriton siirappi)


Mustikkaiset eväspatukat

1,5dl rusinoita/taateleita
2,5dl mustikoita
2,5dl kookoshiutaleita/kaurahiutaleita
1,5dl auringonkukansiemeniä
0,5tl ruususuolaa
1rkl agave-/taatelisiirappia (tai omavalintainen sokeriton siirappi)
1 sitruunan kuori / 1 rkl sitruunankuorta, luomu. (valinnainen. Itse pidän enemmän kun sitruunankuori on mukana, mutta ystäväni tykkäsi enemmän ilman sitruunaa)



Käytän itse pakastemarjoja, sulaneilla marjoilla onnistuu helpommin.

Molemmissa resepteissä laita kaikki ainekset blederiin ja surauta massaksi. (Sujuu parhaiten monitoimikoneella. Vitamixilla laita marjat ja rusinat alimmaisiksi, kuivat päälle, surauttele alhaisimmalla nopeudella välillä tökkien).

Painele valmis massa johonkin kulhoon, joka on vuorattu leivinpaperilla, ja siirrä pakastimeen 30-60minuutiksi. Leikkaa patukoiksi, kääri leivinpaperiin ja säilytä pakastimessa/jääkaapissa.






ENGLISH


Here's a couple recipes for delicious berry-bars!

The dish is dairy free, egg free, glutein (& grain) free, sugar free, soy free, nut free & vegan.


Lingonberry or red currant snack bars

1,5dl raisins/dates
2-2,5dl lingonberries/red currants (with 2dl it's not tart at all)
2,5dl desiccated coconut
1,5dl sunflower seeds
0,5 teasp himalayan salt/unpurified sea salt
1tbsp agave-/datesuryp (or other sugar free suryp)



Blueberry snack bars

1,5dl raisins/dates
2,5dl blueberries
2,5dl desiccated coconut/oat flakes (porridge oats)
1,5dl sunflower seeds
0,5 teasp himalayan salt/unpurified sea salt
1tbsp agave-/datesuryp (or other sugar free suryp)
zest from 1 lemon / 1 tbsp lemon zest,  organic. (optional. I like these better with the lemon zest, but a friend of mine prefers them without.)

I use frozen berries for these recipes. It combines better if they are melted.

In both recipes place everything in the blender and blend into a mass. (Easiest with a food processor. With Vitamix place berries and raisins in the bottom, dry stuff last, on slowest speed and mixing sometimes).

Press the ready dough into a tray lined with baking paper and freeze for 30-60min. Cut into snack bars and wrap with baking paper. You could also make these into balls and roll them in oats/desiccated coconut. Store in freezer or fridge.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti