tiistai 31. toukokuuta 2016

Gluteeniton, vegaaninen banaanikakku tai "banaanileipä" / Gluteinfree vegan banana bread


Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteeniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Gluteeniton, vegaaninen banaanikakku tai "banaanileipä"

2,5dl gluteiinittomia jauhoja (riisijauho, tattarijauho yms)
2,5dl perunajauhoja
1tl ksantaania
1tl kanelia
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa

kattilassa
5 muussattua banaania
0,6dl kookosöljyä/muu mieto öljy
1dl vaahterasiirappia
1dl vettä/siemenmaitoa
1tl vaniljauutetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä ns. kosteat aineet kattilassa/pannulla ainakin 10min. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja korppujauhottuun kakku-/leipävuokaan. Paista 175C n. 30-40min.


ENGLISH

The dish is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Gluteinfree vegan banana bread

2,5dl (1C)glutein free flour (rice flour, buckwheat etc)
2,5dl (1C) potato flour
1teasp xanthan gum
1teasp cinnamon
1teasp baking soda
1teasp baking powder
0,5 teasp salt

in a pan/pot
5 bananas mashed
0,6dl (1/4C) coconut oil/other mild oil
1dl (0,5C) maple suryp
1dl (0,5C) water/seed milk
1 teasp vanilla extract

Mix dry ingredients together. Warm up wet ingrediets and stir for at least 10min. Combine wet and dry ingredients and mix well. Pour into a greased (and bread crumbed) cake or bread tin.

Cook in 175C for 30-40minutes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti