Katso lasagnesta yhden vuoan versio täältä. :)
Alkuperäinen resepti täältä! Tämä lasagne on hyvä. Se ei ole liian raskas ja maistuu hyvältä. Kookosmaito ei yllättävää kyllä maistu läpi! Olin hiukan skeptinen, vaikka pidänkin kookoksesta. Kokeile :)
Tästä saa viljattoman jos lasagnelevyjen sijaan leikkaa kesäkurpitsasta levyjä. Niiden tulee olla n.2mm paksuja.
Resepti ns. tavallisin määrin löytyy täältä
Kasvislasagne, iso määrä
(n. 11-14 annosta / 3 isoa vuokaa. Kastiketta tulee n. 10L.)
7 keskikokoista/isohkoa sipulia
12 isoa valkosipulin kynttä (tai 8tl valkosipulijauhetta)
1.3kg parsakaalia (n. 3kpl)
12 isoa valkosipulin kynttä (tai 8tl valkosipulijauhetta)
1.3kg parsakaalia (n. 3kpl)
1.2kg kesäkurpitsaa (tai 1 myskikurpitsa)
1,5rkl paprikajauhetta
1,2rkl valkopippuria, rouhe (tai 0,8tl jauhe)
3tl suolaa
2tl mustapippuria, rouhe (tai vajaa 0,5tl jauhe)
3tl suolaa
2tl mustapippuria, rouhe (tai vajaa 0,5tl jauhe)
0,5tl cayenneä (jätä pois, jos tomaattimurskassa on jo chiliä)
Lisäksi, jos haluaa/kaapissa on: ripaus korianteria, ripaus muskottipähkinää
Lisäksi, jos haluaa/kaapissa on: ripaus korianteria, ripaus muskottipähkinää
3 kasvisliemikuutiota
8tlk (8x390g) tomaattimurskaa, maustettu (esim. yrttinen, valkosipuli)
750ml kookosmaito
750ml kookosmaito
6dl vettä (voi käyttää samalla tomaatti&kookosmaitotölkkien huuhteluun)
6dl halkaistuja linssejä (kuiva) (tai 3tlk/400g säilykelinssejä)
6x 380g papuja (säilyke) (tai 1,5L valmiita)
600g juustoraastetta (tai "vuustoa" vegaaniversioon! Tällöin myös n. 1rkl ravintohiivaa, jos haluaa. Juuston voi myös jättää pois kokonaan.)
lasagnelevyä (gluteiinittomia, jos tarve) (meillä meni lounasastioihin 14-24 levyä)
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi litteiksi puoliympyröiksi. Lisää nämä 10L kattilaan mausteiden ja kookosöljyn kera. Kuullota hetki.
2. Pilko loppu parskakaali (ja kesäkurpitsa/myskikurpitsa) pieniksi, sopivan litteiksi paloiksi, jotta mahtuvat lasagnelevyjen väliin. Lisää kattilaan kypsymään.
4. Lisää kattilaan tomaatimurskat, kookosmaito, vesi, linssit, mausteet ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehahtaa välillä sekoittaen.
5. Kun parsakaali on hiukan kypsynyt ja kastike lämmennyt, lisää myös pavut joukkoon ja sekoita.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Aloita lasagnevuoan tekeminen: Pohjalle hiukan tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä. Sen jälkeen kerros kastiketta ja ripottele päälle vuustoa+ravintohiivaa ripaus. Sen jälkeen levyjä, kastiketta, vuustoa - kerroksittain kunnes vuoka on täysi. Voit ripotella kastikkeeseen lisää pippuria joka kerroksella, jos haluat lisää makua lasagneen.
Päällimmäinen kerros on tomaattikastike ja päälle vielä vuustoa.
8. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes juusto on hieman sulanut.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vegetable lasagne, large amount
Translation upon request :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti