Alkuperäinen resepti täältä! Tämä lasagne on hyvä. Se ei ole liian raskas ja maistuu hyvältä. Kookosmaito ei yllättävää kyllä maistu läpi! Olin hiukan skeptinen, vaikka pidänkin kookoksesta. Kokeile :)
Tästä saa viljattoman jos lasagnelevyjen sijaan leikkaa kesäkurpitsasta levyjä. Niiden tulee olla n.2mm paksuja.
Isompi määrä (11-14hlölle, 10L kastiketta) löytyy täältä :)
Kasvislasagne
(yksi iso vuoka)
3 keskikokoista sipulia
4 isoa valkosipulin kynttä (tai 2-3tl valkosipulijauhetta)
1 parsakaali
4 tomaattia (tai 1-2prk lisää tomaattimurskaa)
2x 380g papuja (säilyke) (tai 5dl)
2dl halkaistuja linssejä (kuiva) (tai 1tlk/400g säilykelinssejä)
(1pss pinaattia (pakaste), jos haluaa)
2tlk (2x390g) tomaattimurskaa, maustettu (esim. yrttinen, chili, valkosipuli)
1tlk 250ml kookosmaito
kasvisliemikuutio
0,5rkl paprikajauhetta
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria, rouhe
4 isoa valkosipulin kynttä (tai 2-3tl valkosipulijauhetta)
1 parsakaali
4 tomaattia (tai 1-2prk lisää tomaattimurskaa)
2x 380g papuja (säilyke) (tai 5dl)
2dl halkaistuja linssejä (kuiva) (tai 1tlk/400g säilykelinssejä)
(1pss pinaattia (pakaste), jos haluaa)
2tlk (2x390g) tomaattimurskaa, maustettu (esim. yrttinen, chili, valkosipuli)
1tlk 250ml kookosmaito
kasvisliemikuutio
0,5rkl paprikajauhetta
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria, rouhe
0,4rkl valkopippuria
1-2mm cayenneä (jätä pois, jos tomaattimurska on chilinen)
Lisäksi, jos haluaa/kaapissa on: ripaus kuminaa, ripaus korianteria, ripaus muskottipähkinää
2dl vettä (voi käyttää tomaatti&kookosmaito tölkkien huuhteluun)
200g juustoraastetta (tai "vuustoa" vegaaniversioon! Tällöin myös 3-5tl ravintohiivaa, jos haluaa. Juuston voi myös jättää pois kokonaan.)
n. 13 lasagnelevyä (gluteiinittomia, jos tarve)
Lisäksi, jos haluaa/kaapissa on: ripaus kuminaa, ripaus korianteria, ripaus muskottipähkinää
2dl vettä (voi käyttää tomaatti&kookosmaito tölkkien huuhteluun)
200g juustoraastetta (tai "vuustoa" vegaaniversioon! Tällöin myös 3-5tl ravintohiivaa, jos haluaa. Juuston voi myös jättää pois kokonaan.)
n. 13 lasagnelevyä (gluteiinittomia, jos tarve)
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko
sipuli, valkosipuli ja parsakaalin varsi pieniksi paloiksi. Lisää isoon kattilaan mausteiden ja kookosöljyn kera. Kuullota hetki.
2. Pilko loppu parskakaali pieniksi, sopivan litteiksi paloiksi, jotta mahtuvat lasagnelevyjen väliin. Pilko myös tomaatit. Lisää kattilaan.
4. Lisää kattilaan tomaatimurskat, kookosmaito, vesi ja linssit. Anna kiehahtaa välillä sekoittaen.
5. Murskaa kasvisliemikuutio ja lisää kattilaan. Lisää myös pavut ja pinaatti.
6. Kuumenna uuni 200
asteeseen.
7. Aloita lasagnevuoan tekeminen: Pohjalle hiukan tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä. Sen jälkeen kerros kastiketta ja ripottele päälle juustoa. Sen jälkeen levyjä, kastiketta, juustoa - kerroksittain kunnes vuoka on täysi. Voit ripotella kastikkeeseen lisää pippuria joka kerroksella, jos haluat lisää makua lasagneen. Jos käytät vuustoa, voit ripotella ravintohiivaa joka kerroksella.
Päällimmäinen kerros on
tomaattikastike ja päälle vielä juustoa.
8. Paista 200
asteessa n. 40 minuuttia, kunnes juusto on hieman sulanut.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vegetable lasagne
Translation upon request :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti