maanantai 25. tammikuuta 2021

Vegaaninen bolognese, iso määrä / Vegan bolognese, big batch

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.  

Alkuperäinen, ns. normaali määräinen resepti, löytyy täältä :) Alla on 5x määrä +lisänä papuja.


Vegaaninen bolognese, iso määrä + pavut
(11-16 annosta. 7L kastiketta+2-3L papuja= 9-10L)

1L punaisia halkaistuja linssejä

5 isoa sipulia
15 valkosipulin kynttä (tai 1,5-2,5rkl valkosipulijauhetta)
10 keskikokoista porkkanaa


500g tomaattipyrettä
5tlk tomaattimurskaa (5x400g)
5 kasvisliemikuutiota/5rkl kasvisliemijauhetta
5 rkl hunajaa (vegaaniversioon siirappia)
3rkl basilikaa
3rkl oreganoa
3rkl timjamia
suolaa
mustapippuria

vajaa 1kg kuivia papuja, liotettu ja keitetty (tai 2-3L säilykepapuja), valinnainen lisä. (Huom. Kidney-papuja 2,3L=hyvä määrä).

n. 600-700g spagettia TAI 2,7kg perunoita

Ohje

1. Keitä linssejä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori valkosipuli ja sipuli, laita ne monitoimikoneeseen ja surauta menemään. Sitten laita ne 10L kattilaan paistumaan. Voit käyttää hiukan öljyä tai vettä kun paistelet näitä.

3. Lisää porkkanat (palasina) monitoimikoneeseen ja surauttele rouheeksi. Lisää rouhe kattilaan.

4. Lisää kattilaan tomaattipyre, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, hunaja, kypsyneet linssit  ja mausteet. Anna hautua lämmöllä n. 20min välillä sekoittaen. Kiehauta spaghetti/perunat sillä aikaa kun kastike hautuu.

5. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää lopuksi pavut ja sekoita.

Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera (esim. parmesan/vege juusto/vege kurpitsansiemen "parmesan" jne).



ENGLISH

Original, so called regular batch, can be found here :) This recipe below is the original recipe x5 + beans.

This recipe is dairy free, egg free, glutein free, soy free, nut free & vegan. 

Vegan bolognese, big batch + 2-3L beans
(11-16 portions. 7L sauce+2-3L beans = 9-10L)

1L red split lentils

5 large onion
15 garlic cloves (or 1,5-2,5tbsp garlic powder)
10 medium carrots

500g tomato puré
5packs chopped tomatoes (5x400g)
5 vegetable stock cubes/5tbsp veggie stock powder
5 tbsp honey (for the vegan version use syrup)
3tbsp basil
3tbsp oregano
3tbsp thyme
salt
black pepper

less than 1kg dry beans, soaked 12h & boiled until cooked (or 2-3L tinned beans), optional. (Note: With Kidney beans 2,3L was a good amount).

about 600-700g spaghetti OR 2,7kg potatoes

Method

1. Boil lentils according to the instructions on the package.

2. Peel garlic and onions and add them into a food processor. Process into your liking then add to a 10L pot and fry. You can use a bit of oil or water when frying.

3. Add carrots into food processor and process until a coarse mince. Add into the pot.

4. Add tomato puré, chopped tomatoes, stock cubes, honey, cooked lentils and season. Let simmer for about 20min while occasionally stirring. Cook spaghetti/potatoes while sauce is simmering.

5. Check the taste. Add herbs/salt if needed. Add beans and mix. 


Serve with parmesan/cheese/vegan pumpkinseed "parmesan"/etc.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti