keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Vegaaninen bolognese / Vegan bolognese

Tämä on tosi herkkua. Kaikki sekasyöjät, joille olen tätä tarjonnut, ovat hämmästelleet/kehuneet hyvää makua ja kyselleet reseptiä. :)

Alun perin reseptiin tuli 2dl soijarouhetta + 2dl vettä missä kasvisliemikuutio, mutta kun lopetimme soijan käytön muokkasimme reseptiä. Soijarouhetta käytettäessä kastikkeeseen täytyy yleensä lisätä 1-2rkl jauhoja.

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.  

Linkki 5-7x reseptiin (6-9L) tässä. 

Vegaaninen bolognese
2dl punaisia halkaistuja linssejä
kasvisliemikuutio
1 iso sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
(n. 200g herkkusieniä, valinnainen)
n. 100g tomaattipyrettä
1 rkl hunajaa (vegaaniversioon siirappia tai vajaa rkl sokeria)
1tlk tomaattimurskaa (n. 400g)
basilikaa
oreganoa
timjamia
suolaa
mustapippuria

Ohje

Keitä linssejä pakkauksen ohjeen mukaan ja laita kasvisliemikuutio joukkoon. Itse laitan vettä niin että veden pinta on noin 1-2cm linssijen yläpuolella.

Murskaa valkosipuli ja kuutioi sipuli. Kuullota öljyssä. Raasta porkkana ja lisää joukkoon. Jos käytät sieniä, pilko ne ja lisää joukkoon.

(TAI Laita valkosipuli ja sipuli monitoimikoneeseen ja surauta menemään. Laita kattilaan paistumaan. Voit käyttää hiukan öljyä tai vettä kun paistelet näitä. Lisää porkkanat (palasina) monitoimikoneeseen ja surauttele taas. Lisää kattilaan.)

Lisää joukkoon tomaattipyre, tomaattimurska, hunaja, kypsyneet linssit  ja mausta. Lisää myös herkkusienet, jos käytät. Anna hautua lämmöllä n. 20min välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Kiehauta spaghetti sillä aikaa kun kastike hautuu.

Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera (esim. parmesan/vege juusto, kurpitsansiemen "parmesan" jne).

Vinkki: Hyvää myös uudelleen lämmitettynä. Jos haluat pakastaa kastikkeen, älä käytä siinä  herkkusieniä.


ENGLISH

This is very yummy. All the non-vegans I have made this to have been very pleasantly surprised by how yummy it is and asked for the recipe. :)

We used to make this with 2dl soy mince + 2dl water that has 1 veggie stock cube in it, but as we no longer use soya we altered the recipe. When using soy mince you will most likely need to add 1-2tbsp flour to the sauce.

This recipe is dairy free, egg free, glutein free, soy free, nut free & vegan.

A link for a 5-7x version (6-9L) is here.

Vegan bolognese
2dl red split lentils
vegetable stock cube/1tbsp veggie stock powder
1 large onion
2-4 garlic cloves
2 medium carrots
(about 200g button mushrooms, optional)
about 100g tomato puré
1 tbsp honey (for the vegan version use syrup or 1tbsp sugar)
1pack chopped tomatoes (about 400g)
basil
oregano
thyme

salt
black pepper

Method

Boil lentils according to the instructions on the package and add the stock cube. I usually put the lentils in a pot, add water to cover +1-2cm over.

Mince garlic and dice onion. Lightly fry in oil. Grate carrot and add to the pan. If using onions, chop them and add to the mix.

(OR Peel garlic and onions, add into a food processor and process into your liking. Add to a pot and fry. You can use a bit of oil or water when frying. Add carrots into food processor and process until a coarse mince. Add into pot.)

Add tomato puré, chopped tomatoes, hunaja, cooked lentils and season. Add mushrooms if using. Let simmer for about 20min while occasionally stirring. Check the flavour and add spices if needed.

Cook spaghetti while the sauce is simmering.

Serve with parmesan/cheese/pumpkinseed "parmesan"/etc.

Tip: This is yummy when reheated as well. You can freeze it too, if you haven't used mushrooms in the sauce.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti