Minä teen raaka tahinia näin. Määrät vaihtelevat joka kerta hieman, kuin myös se kuinka hienoa tahini on (näkyykö siemeniä yhtään, vai onko se vain tahnaa).
Tähän reseptiin kirjasin summittaiset määrät - en mitannut esim. öljyä ollenkaan.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Raaka tahini
(vajaa hillopurkillinen)
170g (vajaa 2dl) kuorellisia paahtamattomia seesaminsiemeniä
1-4rkl seesam öljyä (kylmäpuristettu)
0,5-1tl himalajan suolaa
Laita seesaminsiemenet ja suola blenderiin. Blendaa niitä hetki, kunnes siemenet ovat hajonneet. Lisää öljyä vähän kerrallaan blendaten välillä, kunnes seos on tahnamainen. Säilytä tahini lasipurkissa. Jos öljy erottuu tahnasta, sitä alkaa olla liikaa. Laita ensi kerralla vähemmän.
Tahinia käytetään monissa raakaruoissa esim. kastikkeissa, kakuissa, dipeissä jne.
Tämän lisäksi tahini on tärkä osa hummusta.
ENGLISH
Here is how I make raw tahini. The consistency can be different each time - sometimes it's a very fine paste, sometimes I leave the nuts more visible.
This recipe is very approximate - I did not measure the oil at all when I made this batch.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free (flourless), sugar free, soy free, nut free & vegan.
Raw tahini
(amount: small jam jar)
170g sesame seeds (unpeeled & untoasted)
1-4 tbsp sesame oil (cold pressed)
0,5-1 teasp himalayan salt
Place the sesame seeds and salt in a blender. Blend until seeds have broken down. Add the oil bit by bit into the mix, blending it in. You have enough oil in once it's a thick paste. Store in a glass jar.
If the oil clearly separates from the paste, you have put too much oil in. It's ok, next time put a bit less.
Tahini is used in many raw food recipes in sauces, dips, cakes etc
It is also an important part of hummus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti