torstai 11. kesäkuuta 2015

Hummus

Maukkain hummus syntyy kun käytät laadukkaita ja mahdollisimman puhtaita raaka-aineita. Minä käytän itse tekemääni raaka-tahinia, sitruunamehu on puristettu tuoreeltaan ja kik herneet on itse keitetty (vs. säilyke kik herneet!).

Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Hummus

3dl kik herneitä, mielellään itse keitettyjä
3rkl sitruunamehua, tuoreeltaan puristettua
3rkl oliiviöljyä, luomu kylmäpuristettu
1-1,5 rkl tahinia
n. 2tl juustokuminaa
1tl cayenneä
1-2tl himalajan suolaa
2-4 valkosipulin kynttä (riippuen koosta ja mausta)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa massaksi. Maista ja lisää mausteita/öljyä/tms. tarvittaessa. Hummus voisi olla paljon öljyisämpääkin kuin tämä. Maun mukaan.

Minä tein tämän vitamixilla niin että laitoin ensin kik herneet, valkosipulin ja mausteet. Alhaisella nopeudella surruttelin kunnes olivat muussia.  Sekoitin ja lisäsin nesteet. Blendasin sileäksi suht hiljaisella nopeudella.


ENGLISH

In my hummus I normally use very fresh and pure ingredients - which is probably why it tastes so nice ;) I make the tahini myself and it's raw. The chic peas are boiled (vs. canned ones) and lemon freshly squeezed.

The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free (flourless), sugar free, soy free, nut free & vegan.

Hummus

3dl chic peas
3tbsp lemon juice, freshly squeezed
3 tbsp olive oil, cold pressed & organic
1-1,5 tbsp tahini
2 teasp ground cumin
1 teasp ground cayenne pepper
1-2 teasp himalaya salt
2-4 cloves garlic (depending on size & how much you like garlic)

Place all the ingredients in a blender and blend to a smooth or semi smooth paste. Taste and add spices/oil/etc if needed. The hummus could be somewhat oilier than this, but it's all up to individual taste.

I made this with the vitamix on a low speed. First I put the chic peas, garlic and spices. Once the chic peas were broken down I added the liquid and blended it into a fine paste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti