maanantai 5. joulukuuta 2022

Marinoitu tofu / Marinated tofu




Tofua voi maustaa todella monin keinoin: yrtit, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli, limetinlehdet jne. Myös soijakastikkeet, etikat, öljyt, hunaja/vaahterasiirappi jne. eri kombinaatioissa. Alla yksi maukas versio. Hyvä lisäke salaattiin. Meillä tämä on ollut välillä joulupöydässä proteiinilisukkeena.

Tämä resepti on
maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, pähkinätön & vegaaninen 

Marinoitu tofu

1pkt tofua (250g, natural firm, sofine/muu merkki)
1/4dl öljyä
2,3tl omenaviinietikkaa
1,5tl tamaria/nama shoy (soijakastiketta)
2 valkosipulia, murskattuna/siivuina
1,5tl vaahterasiirappia/agavea/tms.
2,3tl basilikaa
1,5tl timjamia
0,5tl oreganoa
0,5tl rosmariinia

Marinoitu tofu, tuplamäärä

2pkt tofua (á 250g, natural firm, sofine/muu merkki)
0,5dl öljyä
1,5rkl omenaviinietikkaa
1rkl tamaria/nama shoy (soijakastiketta)
4 valkosipulia, murskattuna/siivuina
1rkl vaahterasiirappia/agavea/tms.
1,5rkl basilikaa
1rkl timjamia
1tl oreganoa
1tl rosmariinia

Ohje

Kuutioi tofu. Sekoita ainekset riittävän isossa astiassa. Anna marinoitua mielellään yön yli. Rasiaa kannattaa välillä ravistaa (jos kansi pitää) tai sekoittaa lusikalla.




ENGLISH

Upon request.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti