Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Muokkasin gluteiinittomaksi ja vähensin sokerin määrää runsaasti, sekä tarkistin kuinka paljon perunajauhoja todella tarvitsee. Tässä mitä tein. Raparperisoseen voi tehdä jo aiemmin valmiiksi, jos niin haluaa.
Nämä raparperiruudut eivät ole makeita, ehkä jopa hiukan kirpakoita. Vaniljakastikkeen kanssa ovat mielestäni juuri sopivia. Jos kuitenkin pidät makeammasta, lisää sokeria (ks. alkuperäinen resepti).
Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteeniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Vegaaniset gluteeenittomat raparperiruudut
(vajaa pellillinen)
Raparperisose
5-6dl pakasteraparperia tai 500g tuoretta, pilkottuna
1dl vettä
0,75dl sokeria (kookossokeria)
1tl muskottipähkinää
1tl kanelia
1tl inkivääriä
(vajaa) 1rkl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä
Sulata raparperi kattilassa ja lisää vesi (tai keitä tuoretta raparperiä vedessä).
Lisää sokeri ja mausteet.
Lisää lopuksi veteen sekoitettu perunajauho norona koko ajan hämmentäen. Anna pulpahtaa, sekoita ja nosta jäähtymään.
Taikina
3,5dl gluteiinittomia jauhoja (esim. kookosjauho, tattarijauho, riisijauho / sekoitus kaikkia)
3,5dl kaurahiutaleita (gluteiinittomia)
1dl kookossokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
0,5tl muskottipähkinää
0,5tl kanelia
150g Naturlin vege "voita" /muu vegaaninen voi/margariini
1. Laita uuni lämpenemään 175C.
2. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet. Kaada öljy ja nypi margariini joukkoon kunnes taikina on tasainen.
3. Levitä 2/3 taikinasta uunipellille tiiviiksi n. 1,5cm paksuiseksi levyksi. Levitä raparperisose päälle. Ripottele loppu taikina päälle ja painele kevyesti.
4. Paista n. 40-50 min uunissa, kunnes pinta on kypsynyt.
5. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat.
Tarjoile vaniljakastikkeen kera :)
ENGLISH
Original recipe can be found here (in Finnish). I made it gluteinfree and put less sugar in. I also checked how much potato flour is needed. So below is what I did :) The sauce can be made in advance if needed.
This recipe is dairy free, egg free, glutein free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.
Vegan gluteinfree rhubarb squares

Rhubarb sauce
5-6dl frozen rhubarb, or about 500g fresh (chopped)
1dl water
0,75dl sugar (coconut sugar)
1teasp nutmeg
1teasp cinnamon
1teasp ginger, ground
(just under) 1tbsp potato flour + a bit of cold water
Melt rhubarb in a pot and add water (or place fresh rhubarb with the water in a pot).
Add sugar and spices.
Mix potato flour into some cold water. Slowly pour into rhubarb mixture, keep stirring. Let the sauce produce a bubble or two, stir and remove from heat. Let it cool.
Dough
3,5dl gluteinfree flour (for example coconut flour, buckwheat flour, rice flour or a mix of all)
3,5dl oat flakes (gluteinfree)
1dl coconut sugar
1teasp baking powder
0,5teasp salt
0,5teasp nutmeg
0,5teasp cinnamon
2,5dl dairyfree margarine (you can sub half of this with melted coconut oil. Also, you can use butter, if dairy isn't a problem.)
1. Set the oven on at 175C
2. Mix all dry ingredients. Pour oil in and add margarine by massaging with hands until dough is even.
3. Spread 2/3 of the dough onto the oven tray. Make it reasonably tight, about 1,5cm thick. Pour rhubarb sauce on. Sprinkle rest of the dough on top, gently press.
4. Cook 40-50 min in the oven, until surface looks cooked (is slightly brown).
5. Let cool before cutting.
Serve with vanilla sauce! Yum!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti