Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Nokkosnäkkäri
(1 pellillinen)
3,5dl erilaisia siemeniä tai pähkinöitä (tee oma sekoitus, esim.
auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä,
psylliumsiemeniä, manteleita,...)
1,5dl jauhoja (esim. kurpitsansiemenjauho, tattarijauho, riisijauho, kikhernejauho..)
1dl tiukasti pakattua kuivattua nokkosta
0,5dl rakkolevää (halutessasi korvaa nokkosella, tai jollain muulla mieluisalla)
1-2 tl suolaa
1,5-2 dl vettä
(siemeniä koristeluun)
Voit murskata/jauhaa noin puolet siemenistä blenderissä nokkosen ja rakkolevän kanssa. Tämän jälkeen sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä mahdollisimman ohueksi pellille. Leikkaa voiveitsellä paloiksi ennen uuniinlaittoa. Koristele siemenin.
Paista 200C n. 20-40min.
20-25min paistoajalla jäävät pehmeiksi leipäsiksi, jotka ovat mukavaa vaihtelua ja ainakin meillä maistuu paremmin pikkuväelle. Ne eivät tosin säily pitkään.
Purkkiin laitettavat tulee olla kuivia, eli paistoaika n. 30-40min.
Jos meinaavat jäädä kosteiksi, käännä palaset ylösalaisin ja laita
vielä vähäksi aikaa uuniin. Ne voi myös jättää pellille yön yli
kuivumaan (uuni pois päältä), ennen kuin laittaa ne rasiaan.
Kommentit: Levä maistuu jonkun verran, eli jos todella inhoat levää, korvaa se nokkosella tms. :) Maukkata. Meidän 3v. herkutteli pehmeillä paloilla oikein antaumuksella.
ENGLISH
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free (flourless), sugar free, soy free, nut free & vegan.
Nettle crisp bread
(1 oven tray)
3,5dl various seeds/nuts (make your own mix using for example sunflower seeds, sesame seeds, flax seeds, psyllium seeds, brazil nuts, cashews..)
1,5dl flour (for example pumpkin seed flour, buckwheat flour, chicpea flour, rice flour...)
1dl tightly packed dried nettle
0,5dl bladder wrack (replace with nettle if you dislike seaweed)
1-2 tea sp salt
1,5-2 dl water
(seeds for decoration)
You can grind about half of the seeds in a blender with the nettles and bladder wrack. After this mix all ingredients in a bowl. Place onto oven tray into a thin layer. Cut into squares prior cooking. Sprinkle with seeds.
Cook in 200C for about 20-40min.
By cooking for 20-25min they are left nice and soft, but will not keep for very long.
To get them crispy and longer lasting, cook them for at least 30-40min.
If they seem too moist, and not crisp at all, turn them around and put them back in the oven for a bit. You can also turn the oven off and leave them overnight in there to dry them better.
Comments: You can taste the sea weed a bit, so if you absolutely hate seaweed, do replace it with more nettle. I think these are delicious. Also our 3-year-old just loved the soft version.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti