torstai 23. lokakuuta 2014

Marinoidut sienet / Marinated mushrooms

Sienet ja sipulit voi käyttää salaattiin, raakapastan kanssa, leivän päällä tai ihan sellaisenaan ruoan lisukkeena. Nämä ovat niin herkullisia.. Jopa 2v. tyttöni innostui ja söi kaikki sipulit, kun laitoin yhteen satsiin vähän liikaa sipulia eikä maistunut minulle. Lopuksi vaati vielä juoda nestettä. :)



Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Marinoidut sienet
1pkt (200g) herkkusieniä
1 pieni punasipuli
1/2 pieni ruskea sipuli

1 pienen luomu sitruunan mehu (tai loraus etikkaa)
1 rkl oliiviöljyä
0,5-1 tl timjamia
0,5-1 tl basilikaa
pippuria
suolaa

Leikkaa sienet siivuiksi ja sipuli(t) ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi. Laita rasiaan ja laita loput ainekset päälle. Voit hieman ravistella suljettua rasiaa ja laita se sitten jääkaappiin. Sienet ovat valmiita jos marinoi niitä yön yli, ehkä jo nopeammin, riippuen siivujen paksuudesta. Säilyy jääkaapissa muutaman päivän.



ENGLISH

Use the marinated mushrooms and onions in salads, on top of raw pasta, on bread and in sandwiches, or as a side. I like these sooo much. Even my 2-year-old loves them! Once I put way too much onion in and was going to chuck it. To my surprise she ate all the onion and demanded to drink the liquid after. :)

The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free (flourless), sugar free, soy free, nut free & vegan. 

Marinated mushrooms
1 pack (200g) mushrooms
1 small red onion
1/2 small brown onion

juice of 1 small lemon (or some vinegar)
1 tbsp olive oil
0,5-1 tsp thyme
0,5-1 tsp basil
pepper
salt

Cut mushrooms into slices and onions into half rings. Add them and remaining ingredients to a container and close it. Shake a bit and store in the fridge. Mushrooms are ready overnight or maybe sooner, depending on thickness of slices. Keeps in fridge for a few days (and mushrooms continue to become more and more "fried").


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti