![]() |
Kypsä piirakka / Cooked pie |
Tämä on gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton & pähkinätön.
Maitohorsmapiirakka
Pohja
3dl jauhoja (tattari, tumma riisi, kookos, kikherne jne.)
100g voita
0,5dl vettä (jos käytät kookosjauhoja, voit lisätä 1-2rkl vettä tarpeen mukaan)
Täyte
2-2,5dl silputtuja maitohorsman lehtiä
2 pkt fetajuustoa (yht. 300-400g)
2 pienehköä tomaattia (tai 3 herkkusientä)
3 kananmunaa
1tl pippuria
1/4 - 1/2 tl cayenne pippuria (jos haluaa)
Pohja Sulata voi. Sekoita voi jauhoihin ja lisää vesi. Taikina ei välttämättä ole kovinkaan kosteaa, se on ihan ok. Taputtele piirakkavuokaan.
Täyte Pilko tomaatit ja laita maitohorsman sekaan. Murusta feta joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita. Kaada piirakkavuokaan taikinan päälle.
Paista 200C noin 30min tai kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit: Tämä on tosi hyvää, saanut paljon kehuja. Maitohormaa ei erota jos ei tiedä (joku luuli pinaatiksi, vaikka maku onkin erilainen)
![]() |
Täyte / Filling |
![]() |
Kypsentämätön piirakka / Uncooked pie |
ENGLISH
The dish is glutein & grain free, sugar free, soy free & nut free.
Rosebay willowherb (fireweed) pie
Base
3dl flour (buck wheat, dark rice, coconut, etc.)
100gbutter
0,5dl water (if you are using coconut flour, you might need to add 1+2 tbs water)
Filling
2-2,5dl chopped Rosebay willowherb leaves
2 pkt feta cheese (total 300-400g)
2 smallish tomatoes (or 3 mushrooms)
3 eggs
1 tsp pepper
1/4 - 1/2 tsp cayenne pepper (optional)
Base Melt the butter. Mix it into the flour and add water. The dough is not necessarily super moist - this is fine. Press into a pie base.
Filling Chop tomatoes in with the Rosebay Willowherb. Crumb feta in. Add the rest of the ingredients and mix together. Pour into the pie base on top of the dough.
Cook in 200C for about 30min or until cooked.
Comments: This is yummy and has received many compliments. You cannot tell there is rosebay willowherb leaves if you don't know (someone asked if it was spinach, although spinach does taste very different).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti