Alkuperäinen resepti löytyy
täältä.
Nämä sämpylät ovat todella pehmeitä, hyvin kasassa pysyviä, aivan ihania! Alkuperäisessä reseptissä suositellaan mittaamaan psyllium ja muutkin aineet mittalusikoilla - ei tavallisilla ruokalusikoilla ym.
Gluteenittomat vegaaniset kaurasämpylät x1
(n. 12kpl)
0,5L vettä tai kauramaitoa (gluteenitonta)
3dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
2dl kaurajauhoja* (gluteeniton)
2dl riisijauho, valkoinen (risenta)
2rkl psylliumia
1,5tl himalajan suolaa
1pss kuivahiivaa
0,5dl auringonkukkaöljyä
1rkl pehmeää/juoksevaa hunajaa (vegaaniseen versioon siirappia)
*minä käytän itse jauhettuja kaurajauhoja. Jauhan kaurahiutaleet vitamixilla.
Gluteenittomat vegaaniset kaurasämpylät x2
(n. 24kpl)
1L vettä tai kauramaitoa (gluteenitonta)
6dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
4dl kaurajauhoja* (gluteeniton)
4dl riisijauho, valkoinen (risenta)
4rkl psylliumia
3tl himalajan suolaa
2pss kuivahiivaa
1dl auringonkukkaöljyä
2rkl pehmeää/juoksevaa hunajaa (vegaaniseen versioon siirappia)
*minä käytän itse jauhettuja kaurajauhoja. Jauhan kaurahiutaleet vitamixilla.
Ohje
1. Lämmitä vesi hiukan lämpöisemmäksi kuin kätesi (=42C). Samaan aikaan sekoita kuivat aineet (hiutaleet, jauhot, psyllium, suola, kuivahiiva).
2. Valuta öljy ja hunaja/siirappi kuivien aineiden päälle. Kun vesi on sopivaa, sekoita se jauhoihin vähän kerrallaan (vatkaa käsivatkaimella, taikinakoukuilla).**
3. Vatkaa 3-5min sähkövatkaimen taikinakoukuilla.**
4. Tee taikinasta 1 tai 2 pitkää pötkylää (riippuen kumpaa annosmäärää teet). Jaa pötkylä ensin puoliksi, ja sen jälkeen 6 osaan.
5. Siirrä palat uunipellille ja anna kohota peittämättä (n. 20-30min). Laita uuni päälle 225C.
6. Paista 225C uunissa n. 15min, kunnes ovat päältä hiukan ruskettuneita.
7. Anna jäähtyä hetki, niin saat sämpylät helpommin auki :)
**Kokeilin reseptiä myös vain käsin alustamalla. Sämpylöistä tulee pehmeitä, mutta käsivatkaimella tulee kuohkeitakin.
*****
ENGLISH
upon request.