maanantai 5. joulukuuta 2022

Chili sin Carne, iso määrä / big batch



Jos haluat tehdä pienemmän määrän, tässä linkki versioon, josta tulee n.6-7annosta.

Chili sin Carne, iso määrä
(12-14 annosta)

8 keskikokoista tai pienehköä sipulia
20 valkosipulin kynttä (/8 todella isoa kynttä=1valkosipuli) TAI 2-3rkl valkosipulijauhe
1tl+ chili/cayennejauhe

4 paprikaa (tai porkkanaa)*

1500g tomaattimurskaa 
200g pyre
4x säilyketölkki kirsikkatomaatteja tomaattikastikkeessa
4 rkl oreganoa
3tl+ juustokuminaa
2tl paprikajauhetta
8 laakerinlehteä
2tl pippurirouhetta

4tlk kidney papuja
2tl suolaa
2rkl kookossokeria

2rkl sitruunamehua

basmati riisiä n. 1dl/annos

*Mikäli teet viikon ruoat, käytä porkkanaa. Paprika säilyy vain n.3päivää hyvänä.


Ohje

1. Kuori valkosipulit, sipulit. Pilko sipuli 1/4 renkaiksi ja valkosipuli pieneksi (tai laita valkosipulipuristimeen).

2. Lisää edelliset 10L kattilaan. Kuulota niitä vähän aikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä (tai halutettasi öljyä), jotta paistaminen on helpompaa. Valmistele samalla paprika/porkkana - porkkana leikataan ohuiksi puoliympyröiksi. Paprikan voi leikata sopiviksi pieniksi paloiksi tai 4cm suikaleiksi.

3. Lisää porkkana/paprika kattilaan ja kuullota hetki (porkkanaa pidempään). Laita riisin vesi kiehumaan ja keitä riisi.

4. Lisää tomaattimurska, pyre, kirsikkatomaattisäilykkeet, oregano, juustokumina, paprikajauhe ja laakerinlehdet. Keitä 20-30min hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen. 

5. Lisää suola ja kookossokeri. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. 

6. Kun otat kastikkeen pois lämmöltä, lisää sitruunamehu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti