Chili sin Carne, iso määrä
(12-14 annosta)
8 keskikokoista tai pienehköä sipulia
20 valkosipulin kynttä (/8 todella isoa kynttä=1valkosipuli) TAI 2-3rkl valkosipulijauhe
1tl+ chili/cayennejauhe
4 paprikaa (tai porkkanaa)*
1500g tomaattimurskaa
200g pyre
4x säilyketölkki kirsikkatomaatteja tomaattikastikkeessa
4 rkl oreganoa
3tl+ juustokuminaa
2tl paprikajauhetta
8 laakerinlehteä
4x säilyketölkki kirsikkatomaatteja tomaattikastikkeessa
4 rkl oreganoa
3tl+ juustokuminaa
2tl paprikajauhetta
8 laakerinlehteä
2tl pippurirouhetta
4tlk kidney papuja
2tl suolaa
2rkl kookossokeria
2rkl sitruunamehua
basmati riisiä n. 1dl/annos
*Mikäli teet viikon ruoat, käytä porkkanaa. Paprika säilyy vain n.3päivää hyvänä.
Ohje
1. Kuori valkosipulit, sipulit. Pilko sipuli 1/4 renkaiksi ja valkosipuli pieneksi (tai laita valkosipulipuristimeen).
2. Lisää edelliset 10L kattilaan. Kuulota niitä vähän aikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä (tai halutettasi öljyä), jotta paistaminen on helpompaa. Valmistele samalla paprika/porkkana - porkkana leikataan ohuiksi puoliympyröiksi. Paprikan voi leikata sopiviksi pieniksi paloiksi tai 4cm suikaleiksi.
3. Lisää porkkana/paprika kattilaan ja kuullota hetki (porkkanaa pidempään). Laita riisin vesi kiehumaan ja keitä riisi.
4. Lisää tomaattimurska, pyre, kirsikkatomaattisäilykkeet, oregano, juustokumina, paprikajauhe ja laakerinlehdet. Keitä 20-30min hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen.
5. Lisää suola ja kookossokeri. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
6. Kun otat kastikkeen pois lämmöltä, lisää sitruunamehu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti