maanantai 5. joulukuuta 2022

Chili sin carne


Tämä on muokattu resepti jostakin toisesta, mitä en enää löydä. Jos tunnistat mistä muokkasin, kerro, niin lisään tiedon tähän.

Jos haluat tehdä ison satrin (n. 11-14 annosta), tässä linkki reseptiin.

Chili sin carne
(6-7 annosta)

4 keskikokoista tai pienehköä sipulia
10 valkosipulin kynttä (TAI 1-1,5rkl valkosipulijauhe)
0,5tl+ chili/cayenne, jauhe

2 paprikaa

750g tomaattimurskaa 
100g tomaattipyrettä
2x säilyketölkki kirsikkatomaatteja tomaattikastikkeessa
2 rkl oreganoa
1,5tl+ juustokuminaa
1tl paprikajauhetta
4 laakerinlehteä
1tl pippuria (rouhe)

2tlk kidney papuja
1tl suolaa
1rkl kookossokeria
1rkl sitruunamehua

basmati riisiä n. 1dl/annos

Ohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja sipulit. Pilko sipuli 1/4 renkaiksi. Pilko valkosipuli pieneksi tai käytä valkosipulipuristinta.

2. Lisää edelliset syvään kattilaan. Kuulota niitä vähän aikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä (tai halutettasi öljyä), jotta paistaminen on helpompaa. Valmistele samalla paprika - poista sisus ja leikkaa paprika sopiviksi paloiksi (esim. 4cm suikaleiksi tai keskikokoisiksi paloiksi).

3. Lisää paprika kattilaan ja kuullota hetki.

4. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, kirsikkatomaattisäilykkeet, oregano, juustokumina, paprikajauhe, laakerinlehdet ja pippuri. Keitä 20-30min hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen. 


6.  Laita riisin vesi kiehumaan ja keitä riisi.

7.. Lisää pavut, suola ja kookossokeri. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

8. Ota kastike pois lämmöltä ja lisää sitruunamehu.


ENGLISH

Translation upon request.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti