![]() |
Chana masala quinoan kera |
Resepti on:
maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, soijaton, sokeriton, pähkinätön ja vegaaninen.Chana Masala, iso määrä
(10-14 annosta)
(öljyä paistamiseen)
14 keskikokoista sipulia
28 keskikokoista/isohkoa valkosipulin kynttä (tai 2-4rkl valkosipulijauhetta)
7 kokonaista vihreää kaardemumman siementä
8 kokonaista neilikkaa
7tl kanelia (tai 7 kanelitankoa)
7 laakerinlehteä
1,5tl inkiväärijauhe
4,5rkl paprikajauhe
2tl cayennejauhe (tai 1-2rkl jos haluat tulisuutta)
2,5rkl korianterijauhe
3,5tl garam masala -jauhe
2tl kurkumajauhe
jokunen rouhaisu mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1kg kuivia kikherneitä/papuja, liotettuna ja keitettynä
5x 200g tomaattipyrettä
3x 500ml tomaatti passataa
3 sitruunaa (tai 6-9 rkl sitruunamehua)
11dl jasmiiniriisiä
Ohje
1. Kuutioi sipulit ja kuori valkosipulit valmiiksi.
2. Laita kookosöljy isoon pannuun/kattilaan kuumenemaan. Lisää kuutioitu sipuli ja paista kevyesti kunnes sipuli pehmenee ja muuttu hiukan läpinäkyväksi.
3. Lisää valkosipuli (murskattuna), kaardemumman siemenet, neilikat, kaneli ja laakerinlehti. Paista pari minuuttia, älä anna minkään palaa.
4. Lisää jauhetut mausteet: inkivääri, paprika, cayenne, korianteri, garam masala, kurkuma, mustapippuri, suola. Paista minuutti.
5. Lisää kik herneet, tomaattipyre ja tomaatti passata. Anna hautua kansi päällä 30min, silloin tällöin sekoitellen. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Mehusta sitruuna. Kun ruoka on hautunut 30min, siirrä se pois lämmöltä ja lisää sitruunamehu. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Poista kokonaiset mausteet, mikäli näkyvillä.
Tämä on hyvää näin, tai voit tarjoilla annoksen vegaanisen jogurtin ja naan leivän kanssa. Riisin voi myös vaihtaa quinoaan.
ENGLISH
The recipe is
dairy free, egg free, glutein free, grain free, sugar free, soy free, nut free and vegan
Chana Masala
(10-14 portions)
(oil for frying)
14 medium onions
28 medium/largeish cloves garlic (or 2-4tbsp ground garlic)
7 green cardamom pods
8 whole cloves
7 teasp cinnamon, ground (or 7 cinnamon sticks)
7 bay leaf
1,5 teasp ground ginger
4,5 tbsp ground paprika
2 teasp cayenne (or 1-2tbsp if you want some heat)
2 tbsp salt
1kg dry chic peas/beans, soaked and cooked
5x 200g tomato puréé
3x 500ml tomato passata
3 lemons (or 6-9tbsp lemon juice)
1. Dice onions, peel garlic cloves.
2. In a large pot, heat up some oil. Add the diced onions and fry until softened and see-through.
3. Add the (pressed) garlic, cardamom pods, cloves, cinnamon stick and bay leaf. Cook for a couple of minutes, don't let anything burn.
4. Add ginger, paprika, cayenne, coriander, garam masala, turmeric, black pepper, and salt. Fry for 1 minute, stirring.
5. Add chic peas, tomato puré and tomato passata. Let it simmer for 30mins covered, sometimes stirring. Cook rice according to instructions on package.
6. Juice the lemon. Take the pot of heat after 30minutes and mix lemon juice in. Check the taste and add spices if needed. Remove whole spices if visible.
This is good as it is, but you could also serve it with vegan yoghurt/sour cream and naan bread. Rice can be swapped for quinoa. Also fresh cilantro is lovely with it.
1. Kuutioi sipulit ja kuori valkosipulit valmiiksi.
2. Laita kookosöljy isoon pannuun/kattilaan kuumenemaan. Lisää kuutioitu sipuli ja paista kevyesti kunnes sipuli pehmenee ja muuttu hiukan läpinäkyväksi.
3. Lisää valkosipuli (murskattuna), kaardemumman siemenet, neilikat, kaneli ja laakerinlehti. Paista pari minuuttia, älä anna minkään palaa.
4. Lisää jauhetut mausteet: inkivääri, paprika, cayenne, korianteri, garam masala, kurkuma, mustapippuri, suola. Paista minuutti.
5. Lisää kik herneet, tomaattipyre ja tomaatti passata. Anna hautua kansi päällä 30min, silloin tällöin sekoitellen. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Mehusta sitruuna. Kun ruoka on hautunut 30min, siirrä se pois lämmöltä ja lisää sitruunamehu. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Poista kokonaiset mausteet, mikäli näkyvillä.
Tämä on hyvää näin, tai voit tarjoilla annoksen vegaanisen jogurtin ja naan leivän kanssa. Riisin voi myös vaihtaa quinoaan.
ENGLISH
The recipe is
dairy free, egg free, glutein free, grain free, sugar free, soy free, nut free and vegan
Chana Masala
(10-14 portions)
![]() |
Chana Masala with quinoa |
(oil for frying)
14 medium onions
28 medium/largeish cloves garlic (or 2-4tbsp ground garlic)
7 green cardamom pods
8 whole cloves
7 teasp cinnamon, ground (or 7 cinnamon sticks)
7 bay leaf
1,5 teasp ground ginger
4,5 tbsp ground paprika
2 teasp cayenne (or 1-2tbsp if you want some heat)
2,5 tbsp ground coriander
3,5 teasp garam masala
2 teasp turmeric
a few sprinkles ground black pepper/some from a pepper mill
3,5 teasp garam masala
2 teasp turmeric
a few sprinkles ground black pepper/some from a pepper mill
2 tbsp salt
1kg dry chic peas/beans, soaked and cooked
5x 200g tomato puréé
3x 500ml tomato passata
3 lemons (or 6-9tbsp lemon juice)
11dl jasmine rice
Method
1. Dice onions, peel garlic cloves.
2. In a large pot, heat up some oil. Add the diced onions and fry until softened and see-through.
3. Add the (pressed) garlic, cardamom pods, cloves, cinnamon stick and bay leaf. Cook for a couple of minutes, don't let anything burn.
4. Add ginger, paprika, cayenne, coriander, garam masala, turmeric, black pepper, and salt. Fry for 1 minute, stirring.
5. Add chic peas, tomato puré and tomato passata. Let it simmer for 30mins covered, sometimes stirring. Cook rice according to instructions on package.
6. Juice the lemon. Take the pot of heat after 30minutes and mix lemon juice in. Check the taste and add spices if needed. Remove whole spices if visible.
This is good as it is, but you could also serve it with vegan yoghurt/sour cream and naan bread. Rice can be swapped for quinoa. Also fresh cilantro is lovely with it.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti