perjantai 1. toukokuuta 2020

Sri Lankalainen curry / Sri Lankan Curry





Tää on niin hyvää! Positiivinen löytö. Helpotettiin hiukan reseptiä.. :) Alkuperäisen reseptin löytää englanniksi täältä.

Ohjeen isompaan määrän (n. 10-14 annosta), löydät tästä.

Sri Lankalainen Curry

Sri Lankalainen curry mausteseos

2tl korianteria, jauhe
1tl juustokumina/jeera, jauhe
1/2 tähtianis (jauha huhmareella)
1,5tl Ceylon kanelia
1/4tl neilikka, jauhe
2 kaardemumma kokonainen (vihreä) (jauha huhmareella)
0,5tl mustapippuria, jauhe
1tl fenkolinsiemen (jauha huhmareella)
0,5tl sarviapila (jauha huhmareella)
1tl chili, jauhe

Muut ainekset

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä (keskikokoinen ja keskitulinen)
1tl kurkuma
400ml kookosmaito
200ml kasvislientä (=1 kasvisliemikuutio sulatettuna 200ml veteen) 
300-400g bataattia
1 keskikokoinen kukkakaali (tai parsakaali)
3,5dl papuja, kypsiä
10 kaffir lime lehteä, kuivia
1 tl Dijon sinappia
steamed rice to serve (1dl per person dry rice)
oil for frying 


1. Tee curry mausteseos: kuivapaista mausteita ja chiliä, kunnes ne alkavat vapauttaa hajuaan ja tummentua hieman. Kaada ne kulhoon, jotta ne jäähtyvät.

2. Keitä vettä riisille (ohjeen mukaan), ja valmista riisi sillä aikaa kun teet curryä. Valmistele kukkakaali leikkelemällä kukinnot sopivan pieniksi paloiksi. Kuutioi bataatti.

3. Leikkaa sipulit puoliksi ja ohuehkoiksi siivuiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chilit. Lämmitä öljyä isossa paistinpannussa ja lisää em. ainekset pannulle. Paista 2-3min.

4. Lisää Sri Lankalainen curry mausteseos ja 1tl kurkumaa. Sekoittele kunnes mausteet alkavat vapauttaa tuoksuaan.

5. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi, anna hiljalleen kiehua.

6. Lisää bataattikuutiot ja kukkakaalipalaset. Hauduta/paista vielä 5-10min.

7. Lisää pavut ja paista kunnes kaikki on sopivan kypsää sinulle. Itse tykkään kukkakaaleista hiukan rapsakoina.

8. Sekoita joukkoon sinappi ja murskatut kaffir lime lehdet. Hauduta seosta vielä 2-4min.






ENGLISH

Original recipe can be found here. A bigger batch of this (about 10-14 portions) you can find here.

This curry is super yummy :) We made it a bit easier to make.


Sri Lankan Curry
(about 4 servings)

Sri Lankan curry spice mix

2teasp ground coriander
1tsp ground cumin
1/2 star anise (ground using mortar & pestle) 
1,5tsp ground Ceylon cinnamon
1/4tsp ground cloves
2 cardamom pods (ground using mortar & pestle) 
0,5teasp ground black pepper
1tsp fennel seeds (ground using mortar&pestle)
0,5teasp fenugreek (ground using mortar & pestle) 
1tsp ground chill

Other ingredients

2 onions 
2 cloves garlic
2 red fresh chillies (medium-sized & medium hotness)
1 teasp turmeric 
400ml coconut milk 
200ml vegetable stock (=1 stock cube dissolved into 200 ml water) 
300-400g sweet potato
1 medium cauliflower (or broccoli)
3,5dl beans, cooked
10 kaffir lime leaves, dry
1 tsp Dijon mustard
steamed rice to serve (1dl per person dry rice)
oil for frying 

1. Make the curry powder: dry-fry the spices and chilli until they begin to release some scent and darken a bit. Pour them into a bowl to cool them down.

2. Boil some water for rice, and make the rice while preparing the curry. Prep caulifower by cutting it into small florets. Chop sweet potato into smallish cubes.

3. Cut onions into half rings, slice garlic cloves and chillies. Heat some oil in a large pan. Add onions, garlic and chillies. Cook for 2-3min.

4. Add the Sri Lankan curry powder and 1 teasp turmeric. Stir until the spiced release their scent.

5. Add the coconut milk and veggie stock and let simmer. 

6. Add the sweet potato and cauliflower and cook for 5-10 minutes.

7. Add the beans and cook until everything is cooked to your liking. I like the cauliflower to be a slightly crunchy.

8. Mix in mustard and crumbled kaffir lime leaves. Let simmer 2-4min.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti