Perunat nachotyyliin
![]() |
"Veneitä" / "Boats" |
12 keskikokoista perunaa
1-1,5rkl kookosöljyä, sulatettuna
1tl merisuolaa
Cashew Aioli
2,5dl cashews
2rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
2 sitruunaa
¼ tl merisuolaa
125-250ml vettä
Salsa
5 suurta tomaattia, keskustat poistettu ja sitten kuutioitu
2 keskikokoista punasipulia, kuutioitu
1-1,5dl korianteria, silputtu
2rkl limen/sitruunan mehua
1-2 jalapenoa, siemenet poistettu ja sitten hienonnettu
suolaa maun mukaan
Laita uuni lämpiämään 200C.
Leikkaa perunat pituussuunnassa n. 4-6mm paksuiksi levyiksi. Sekoita sulatetun kookosöljyn kanssa. Levitä uunipellille ja ripottele suola päälle. Paista n. 20min, käännä ympäri ja paista 10min.
Valmista Cashew aioli lisäämällä kaikki ainekset blenderiin. Lisää vettä tarpeen mukaan. Voit myös liottaa cashewt 8-12h, jolloin vettä tulee paljon vähemmän jos ollenkaan.
Salsa: paloittele ja hienonna kuten ohjeessa ja sekoita.
Kun perunat ovat kypsyneet järjestä ne tarjoiluastiaan ja levitä aiolia päälle, lopuksi salsaa. Halutessasi voit myös tehdä yksittäisiä "veneitä".
ENGLISH
Original recipe can be found here. As the salsa, we used the recipe found in this blog, here, with slightly different amounts.

Nacho style potatoes
(3-5 portions)
12 medium potatoes
1-1,5tbsp coconut oil, melted
1teasp sea salt
Laita uuni lämpiämään 200C.
Leikkaa perunat pituussuunnassa n. 4-6mm paksuiksi levyiksi. Sekoita sulatetun kookosöljyn kanssa. Levitä uunipellille ja ripottele suola päälle. Paista n. 20min, käännä ympäri ja paista 10min.
Valmista Cashew aioli lisäämällä kaikki ainekset blenderiin. Lisää vettä tarpeen mukaan. Voit myös liottaa cashewt 8-12h, jolloin vettä tulee paljon vähemmän jos ollenkaan.
Salsa: paloittele ja hienonna kuten ohjeessa ja sekoita.
Kun perunat ovat kypsyneet järjestä ne tarjoiluastiaan ja levitä aiolia päälle, lopuksi salsaa. Halutessasi voit myös tehdä yksittäisiä "veneitä".
![]() |
"Veneitä" / "Boats" |
ENGLISH
Original recipe can be found here. As the salsa, we used the recipe found in this blog, here, with slightly different amounts.

Nacho style potatoes
(3-5 portions)
12 medium potatoes
1-1,5tbsp coconut oil, melted
1teasp sea salt
Cashew Aioli
2,5dl/1C cashews
2 tbsp olive oil
3 garlic cloves
2 lemons
¼ teasp sea salt
125-250ml/0,5-1C water
Salsa
![]() |
"boats" |
5 large tomatoes, cubed
2 medium red onion, cubed
1-1,5dl coriander, finely chopped
2tbsp lime/lemon juice
1-2 jalapeno, deseeded and finely chopped
1-2 jalapeno, deseeded and finely chopped
Turn the oven on to 200C.
Slice potatoes lenghtways 4-6mm thick. Toss with melted coconut oil. Spread onto an oven tray and sprinkle salt on top. Cook for 20min, then flip and cook 10min more.
Make the Cashew aioli by placing all ingredients in the blender. Add water as needed. You could also soak the cashews for 8-12h. Then you won't need as much water, or at all.
Salsa: chop as instructed and mix.
Once potatoes have cooked, place them on a serving plate. Put aioli and salsa on top and serve. You could also make "boats"!