Navi1 ylempi

Navi2 alempi

maanantai 17. syyskuuta 2018

Turkkilainen tomaattisalaatti / Turkish tomatosalad

Tätä tomaatti"salaattia" olemme käyttäneet dippinä, lisukkeena, leivänpäällisenä, pastakastikkeena.. herkkua! Alkuperäinen resepti täällä. Jossain toisessa reseptissä oli laitettu myös oliiveja tähän. Tomaatit voi myös halutessaan kaltata, mutta me olemme laittaneet kuorineen.

Turkkilainen tomaattisalaatti

2 paprikaa
4 pientä sipulia
7 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen

8-9 tomaattia
3 rkl harissatahnaa
150g tomaattipyrettä
4tl juustokuminaa
2tl suolaa
2tl mustapippuria
4tl kookossokeria

1 sitruunan mehu
1dl persiljaa
0,5dl korianteria

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi paprika ja tomaatit.

Kuullota kattilassa öljyssä sipulia, valkosipulia ja paprikaa hetki, niin että ne pehmenevät mutta eivät ruskistu.

Kun sipulit ja paprika ovat pehmenneet, lisää tomaatit, harissatahna, tomaattipyre ja kuivat mausteet (juustokumina, suola, pippuri, sokeri). Jatka kypsentämistä vielä 10-15min sekoitellen.

Ota kattila lämmöltä ja anna jäähtyä. "Salaatti" paksuuntuu vielä jäähtyessään.

Hienonna tuoreet yrtit ja mehusta sitruuna. Lisää jäähtyneeseen tomaattisalaattiin ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa yms. tarvittaessa.




ENGLISH

We have used this tomato"salad" as a dip, side, bread topper, pasta sauce... it's delicious! Original recipe can be found here. In another recipe they added also olives to this. Tomatoes can be blanched for this, but we have just put them in with their skins.

Turkish tomato salad

2 capsicums
4 small onions
7 garlic cloves
oil for frying

8-9tomatoes
3tbsp harissa paste
150g tomato pure
4teasp cumin
2teasp salt
2teasp black pepper
4teasp coconut sugar

juice of one lemon
1dl parsley
0,5dl coriander

Finely chop onion and garlic. Dice capsicum and tomato. Ligthly fry onion, garlic and capsicum in oil until soft (don't let them brown).

Once the onion and capsicum are soft, add tomato cubes, harissa paste, tomato puré and dry spices (cumin, salt, black pepper, sugar). Cook for another 10-15min occasionally stirring.

Remove pot from heat and let cool down a bit. The salad thickens more as it cools down.

Finely chop the fresh herbs and juice lemon. Add these to the salad and check the taste. Add salt etc. if necessary.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti