Navi1 ylempi

Navi2 alempi

maanantai 17. syyskuuta 2018

Inkiväärikeksit / Ginger biscuits

Nämä keksit ovat herkullisia, kovia, ja vievät kyllä aikaa taputella pellille... mutta ovat vaivan arvoisia ja säilyvät pitkään (jos ei tule syödyksi heti :'D). Riisijauhoilla tulee kovia keksejä. Jos haluat pehmeämpiä, korvaa vähän jauhoista kaurajauhoilla. Kokonaan kaurajauhoilla tehdyistä tulee todella pehmeitä.

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Inkiväärikeksit

2rkl chiasiemeniä
2dl vettä
100ml oliiviöljyä (tai muu mieluisa öljy)
5dl riisijauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl kookossokeria
80g inkivääripala, raastettuna

Laita chiasiemenet ja vesi kulhoon. Anna seistä 2-10min.

Sekoita loput ainekset kulhoon (sekoita leivinjauhe muihin jauhoihin ensin).

Nosta noin 1,5rkl paloja taikinaa pellille ja painele haluttuun keksimuotoon.Tätä taikinaa ei voi kaulita, helpointa on tehdä palleroita ja painella ympyröiksi.

Paista 180C n. 15min.

Anna jäähtyä.


*****

ENGLISH

This biccies are yummy, hard ("gingernut"), and do take some time to get them onto the oven tray.. but are worth the time and keep long (unless you eat them right away). With rice flour these become really hard. If you want them to be softer you can replace some flour with oat flour. If you make it completely with oat flour, they become very soft.

The dish is dairy free, egg free, glutein free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.

Ginger biscuits

4tbsp chia seeds
3dl water
70ml olive oil (or sub with preferred oil)
4dl rice flour
2 teasp baking powder
1,5dl coconut sugar
80g piece gigner, grated

Place chia seeds and water in a bowl and let sit for 2-10min.

Mix other ingredients into the bowl as well (mix baking powder in some flour first).

Take approx 1,5tbsp blobs of dough onto a baking tray lined with baking paper, and press/form cookies.

Bake in 180C for about 15min.

Let cool.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti