maanantai 23. joulukuuta 2019

Valkoiset pavut kasvisten ja salvian kera / White beans with vegetables and sage


Alkuperäinen resepti on täällä.

Valkoiset pavut kasvisten ja salvian kera
(n. 3 annosta pääruokana)

2 sellerin vartta
2 keskikokoista porkkanaa
1 keskikokoinen sipuli
2 rkl tuoretta salviaa
8-9 tomaattia*
100-150g tomaattipyrettä*
600ml valkoisia papuja, valutettuna
4 rkl pinjansiemeniä
1/2 sitruuna
kookosöljyä pannuun

* Nämä voi vaihtaa 800ml tomaattimurskaan.

1. Pilko selleri, porkkanat ja sipuli halutunkokoisiksi pieniksi paloiksi. Pilko salvia pieneksi. Kuutioi tomaatit. Paahda pinjansiemenet. Mehusta sitruuna.

2. Kuumenna kookosöljyä pannussa tai kattilassa. Paista selleriä, porkkanaa ja sipulia kevyesti (kunnes sipulit pehmenevät).

3. Lisää salvia, paista 1-2min.

4. Lisää tomaatit ja tomaattipyre. Paista 5-10min.

5. Ota pois lämmöltä ja lisää pavut, pinjansiemenet ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.

Tarjoile tai laita yöksi jääkaappiin. Maku tulee paremmin esiin kun on ollut yön jääkaapissa.



ENGLISH

Original recipe can be found here.

White beans with vegetables and sage
(about 3 portions as a main)

2 stalks celery
2 medium carrots
1 medium brown onion
2 tbsp fresh sage
8-9 tomatoes*
100-150g tomato puré*
600ml white beans, drained
4 tbsp pine nuts
1/2 lemon
coconut oil for pan

* These can be swapped for 800ml can of chopped tomatoes.

1. Chop celery, carrots and onion into desired small pieces. Chop/mince sage. Dice tomatoes. Toast pine nuts. Juice lemon half.

2. Heat some coconut oil in a pan or pot. Sautee celery, carrots and onions until onions are soft.

3. Add sage, cook for 1-2min.

4. Add tomatoes and tomato paste. Cook for 5-10minutes.

5. Take off heat and add beans, pine nuts and lemon juice. Mix well.

Serve or refridgerate overnight. Better the next day!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti