Tämä resepti on
(maidoton), munaton, gluteiiniton, sokeriton, pähkinätön & (vegaaninen).
Linssikiusaus, vegaaninen
![]() |
Perunalla / With potato |
2tlk (2x380g/tlk) linssejä, valutettuna
1tlk (500g) tomaattimurskaa
2tl provencen yrttiseosta
1tl valkosipulijauhe
1tl suola
ripaus pippuria
(150g juustoraaste, ei-vegaaniseen versioon, jos haluaa)
Sekoita kulhossa linssit, tomaattimurska ja mausteet. Laita perunasipuliseos uunivuokaan ja sekoita tomaattinen linssikastike joukkoon. Jos käytät juustoraastetta, ripottele se päälle.
Paista perunasipuliseoksen pakkausohjeen mukaan, tai 200C 20-40min (riippuen vuoasta, uunista, valmisteesta jne.).
IN ENGLISH...
Here is a vegan version (if you leave the cheese out/use vegan "cheese") for a lentil casserole. It doesn't need cheese but people who normally use cheese would want to use some. Easy to make for weekday dinners.
This recipe is
(dairy free), egg free, glutein free, nut free, sugar free & (vegan).
Lentil casserole, vegan
![]() | |
Juureksilla / With root vegetables |
2packs (2x380g packs) lentils, drained
1pack (500g) chopped tomatoes/tomato passata
2teasp herbs provence
1teasp garlic powder
1teasp salt
pepper
(150g grated cheese, if desired, for a non-vegan version only)
In a bowl mix the drained lentils, chopped tomatoes/tomato passata and spices.
Put the potato&onion mix into an oven dish, add tomato-lentil sauce and mix well. Top with grated cheese - if using.
Cook in an oven according to instructions on the potato-onion bag. Or cook in 200C for 20-40minutes until ready (depending on dish, oven, the ingredients used etc.).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti