lauantai 21. maaliskuuta 2015

Uunivihannekset / Oven roast veggies

Uunivihannesten paistamiseen on tässä pari erilaista versiota.

Tämä resepti on
maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen 

Uunivihannekset

Tarvitset
n. 1kg juureksia
vähän muitakin vihanneksia, jos haluat (esim. parsakaalia, sieniä)

Pilko kaikki juurekset suht pieniksi paloiksi (max n. 3cm). Jos käytät punajuurta, kiehauta se n. 10min. Laita kaikki juurekset vuokaan.
(Lisää sienet/parsakaali yms. päälle, kun olet maustanut juurekset valitulla marinadilla. Vahdi parsakaalia kun vihannekset ovat uunissa. Jos nuput alkavat palaa, laita kansi/folio.)

Paista vihanneksia 200-220C n. 40min tai kunnes ovat halutun kypsiä.

Marinadivaihtoehdot


Rosmariinivihannekset

Sekoita oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja reilusti rosmariinia kupissa. Kaada juuresten päälle ja sekoita (tai jos teet tikkuja, voit myös voidella ne). (Lisää sienet/parsakaali päälle.)

Voit myös käyttää tuoretta rosmariinia, jolloin voit lisätä sen suoraan juuresten sekaan ja kaataa suola/pippuriöljyn päälle.
Kypsennetty / Cooked


Appelsiini-timjamivihannekset

Sekoita 1 appelsiinin mehu, 2-3rkl hunajaa tai siirappia, 2rkl oliiviöljyä ja 1-2rkl kuivattua timjamia kupissa. Kaada seos juuresten päälle ja sekoita. Lisää sienet/parsakaali jos käytät ja rouhi pippuria ja suolaa koko annoksen päälle.







Bataattiranskikset rosmariinillä / Sweet potato chips with rosemary

Bataattiranskikset rosmariinillä / Sweet potato chips with rosemary

ENGLISH

Oven veggies

Here are some options for extra flavour for your oven roast veggies.

This recipe is
dairy free, egg free, glutein free, grain free, soy free, nut free, sugar free & vegan

You will need

about 1kg root vegetables
some other vegetables if desired (for example broccoli, mushrooms)

Chop all root vegetables into fairly small pieces (max. 3cm). If using beetroot boil pieces first for 10min. Place all root vegetables in an oven tray.
(Add mushrooms/broccoli on top once you have spiced the root veggies with desired marinade. Keep an eye on the broccoli once in oven so the top doesn't burn. If drying out add a lid or foil.)

Cook vegetables in 200-220C for 40min or until cooked to your liking.

Marinade options


Rosemary vegetables

Mix olive oil, salt, pepper and lots of rosemary in a cup. Pour onto vegetables and mix (or if making chips you can also "paint" the oil on). (Add mushrooms/broccoli on top).

You can also use fresh rosemary. In this case just add it to the root vegetables and pour the oil with salt and pepper on top and mix.
Kypsentämättömät / Uncooked


Orange and thyme veggies

Mix the juice of 1 orange, 2-3 tablespoons honey or suryp, 2 tablespoons olive oil, 1-2 tbsp dried thyme in a cup. Pour over root veggies and mix. (Add mushrooms/broccoli). Grind some pepper and salt on top.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti