![]() |
Gluteiinittoman sämpylän kanssa / With a glutein-free bread roll |
Marinoitu juuressalaatti
(n. 2 annosta lounaana)
1 isohko pala palsternakkaa
2 porkkanaa (pieni/keskikokoinen)
1 punajuuri
1 punasipuli
1-2 päärynää tai omenaa
1-2 kourallista kuivattuja karpaloita (sokerittomia, jos tarve)
1 kourallinen kurpitsansiemeniä
Marinadi
1/2dl seljanmarjamehua (tummaa tiivistettä) (sokeriton, jos tarve)
1/2dl kylmäpuristettua luomu oliiviöljyä
1-2rkl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
suolaa
pippuria
Suikaloi juurekset kuorimaveitsellä. Niistä tulee tagliatelle pastan tyylisiä suikaleita. Marinoi juureksia muutama tunti/yön yli.
Pilko punasipuli ja päärynä.
Laita marinoidut juurekset tarjoiluastiaan. Lisää punasipuli ja päärynä ja tarvittaessa sekoita hieman (varo likaamasta tarjoiluastiaa ;) ). Ripottele karpalot ja kurpitsansiemenet päälle. Halutessasi voit raastaa hieman jotain juuresta koristeeksi salaatin päälle.
Kommentit: Todella hyvää.. juurekset säilyvät marinadissa jokusen päivän, joten tätä voisi tehdä isomman annoksen kerralla ja koota ainekset yhteen aina "tuoreeksi" lounaaksi :)
ENGLISH
This dish is raw apart from the elderberry juice (at least I couldn't find raw elderberry juice). If you wish it to be 100% raw, you could try substituting the elderberry juice for sweetened cranberry juice (or something else you can find raw in your country).
![]() | |
Ilman siemeniä / Without the seeds |
Marinated root vegetable salad
(approx 2 portions as a lunch)
1 largish piece of parsnip
2 carrots (smallish/medium)
1 beetroot
1 red onion
1-2 pears or apples
1-2 handfuls dried cranberries (sugar free, if needed)
1 handful pumpkin seeds
Marinade
1/2dl elderberry juice (dark, cordial) (sugar free, if needed)
1/2dl coldpressed organic olive oil
1-2tbsp white wine vinegar/white balsamico
salt
pepper
Use a vegetable peeler to make tagliatelle style slices of root vegetables. Marinate the slices for a few hours or overnight.
Chop the red onion and pear.
Place marinated veggies into serving bowl. Add pear and onion on top. If needed carefully toss a bit without messing the bowl. Top with cranberries and pumpkin seed. If desired grate a bit of root vegetable on top as a decoration.
Comments: Very nice! The veggies keep a few days in the marinade, so you could make a larger batch and store it in the fridge and just combine the ingredients "freshly" each time :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti