Akuperäinen resepti täällä.
Maapähkinänuudelit papujen kera
2 levyä riisinuudeleita
1 prk papuja (valkoiset pavut parhaat)
Kastike, 2 annosta
8 rkl maapähkinävoita
4 rkl tamaria / nama shoy
2 rkl riisietikkaa
2 rkl+ valkosipulijauhetta
2 rkl kookossiirappia/agavea/tms.
2 maustemittaa cayenneä
2 rkl seesamiöljyä
4-6 rkl vettä, kuumaa
Kastike, 1 annos
4 rkl maapähkinävoita
2 rkl tamaria / nama shoy
1 rkl riisietikkaa
1 rkl+ valkosipulijauhetta
1 rkl kookossiirappia/agavea/tms.
1 maustemitta cayenne
1 rkl seesamiöljyä
2-3 rkl vettä, kuumaa
Päälle
Seesaminsiemeniä
Tuoretta ruohosipulia
Ohje
1. Laita vesi kiehumaan.
2. Sekoita kastikkeen ainekset. Kun vesi kiehuu, ota 2-3rkl vettä kastikkeeseen.
3. Laita nuudelit kiehuvaan veteen.
4. Kun nuudelit ovat melkein kypsiä, lisää valutetut pavut.
5. Kun nuudelit ovat kypsiä, kaada vesi siivilällä pois.
6. Sekoita kastike papuihin ja nuudeleihin.
7. Ripottele päälle ruohosipulia ja seesaminsiemeniä.