Muokkasin meidän perheen vanhan reseptin vegaaniseksi. Alkuperäinen resepti "Elina-mammam hämäläinen perunalaatikko" :)
Vegaaninen imelletty perunalaatikko
150g Naturli vegan butter block "voita"
1rkl himalajan suolaa
0,5dl vehnäjauhoja
0,3-0,6L++ Fazer Alku kaurajuomaa, luomu
(1rkl+ kookossiirappia/muu mieluinen siirappi)
Vegaaninen imelletty perunalaatikko, tuplamäärä
(vuoat: 3x 1,5L + 2x 0,85L) 5kg perunoita (jauhoinen) 300g Naturli vegan butter block "voita" 2rkl himalajan suolaa 1dl vehnäjauhoja 0,6-1,2dl++ Fazer Alku kaurajuomaa, luomu (2rkl kookossiirappia/muu mieluinen siirappi)
Ohje
1. Keitä kuorelliset perunat suolattomassa vedessä kypsiksi.
2. Valuta vesi pois ja kuori perunat mahdollisimman pian - hanskat ovat tarpeen ettei sormet pala. Survo perunat mahdollisimman nopeasti.
3. Lisää "voi" ja suola ja survo.
4. Hiukan jäähtyneeseen (hiukan kättä lämpöisempi, ei kuuma) survokseen lisätään 0,25dl (25ml) eli puolet vehnäjauhoista.
5. Imellytetään 60C uunissa tai muussa vastaavan lämpötilan paikassa yön yli (ei imelly jos lämpötila on liian korkea, yli 75C). Loput vehnäjauhot lisätään tunnin kuluttua uuniin laittamisesta, sekoitetaan hyvin.
6. Aamulla seokseen lisätään kaurajuomaa sen verran, että seoksesta tulee "löysää puuroa". Tämän jälkeen seos laitetaan vuokiin ja joko pakastetaan tai kypsennetään saman tien. Huom. älä täytä vuokia aivan täyteen, muutoin kuohuu yli uunissa.
7. (pakastetut vuoat sulatetaan ensin). Perunalaatikko kypsennetään 150C uunissa n. 2h tai enemmän (riippuen vuokien koosta, pienissä vuoissa kypsyy nopeammin). Perunalaatikko on kypsä kyn se saa kauniin ruskean pinnan.
ENGLISH
Translation upon request.