Huom. kokeilin tehdä Violife "voilla" ja maniokki siirapilla jouluna-22. Maku ei ollut oikea. Kokeilen seuraavana jouluna Naturlin margariinia, sillä epäilen rasvan muuttaneen makua.
0,5kg lanttua
50g+1rkl Naturli vegan butter block -"voita"
0,5tl himalajan suolaa
200g+50g Naturli vegan butter block -"voita"
2tl himalajan suolaa
2tl valkopippuria (tai 0,8tl hyvin hienoksi jauhettua valkopippuria)
4dl gluteiinittomia korppujauhoja (Moilas)
2dl kookossiirappia
6dl Fazer Aito kaurajuoma, luomu
Ohje
1. Kuori lantut erittäin hyvin. Kaikki vihreä, vihertävä ja vaalea kuoritaan pois. Jäljelle jää vain kellertävä osa.
2. Pilko lantut kuutioiksi.
3. Keitä lanttupaloja vähässä vedessä (laita vettä vain sen verran, että juuri peittyvät).
4. Kun lantut ovat kypsiä (haarukka menee helposti läpi) valuta kaikki vesi pois. Laita uuni lämpenemään 150C.
5. Soseuta lantut hyvin.
6. Lisää Naturli "voi", anna sen sulaa joukkoon. Sekoita vispilällä ja lisää loput ainekset (myös korppujauho lisätään). Vatkaa kuohkeaksi.
7. Voitele vuoka/vuoat. Lisää seos vuokiin.
8. Paista 150C uunissa ensin 1h, sitten laita päälle folio. Jatka paistamista vielä toinen 1h. Jos käytät 0,5L vuokia, paistoaikaa lyhennetään. Tämä 2h on sopiva paistoaika 0,85L vuoalle. Isompi vuoka tarvitsee ehkä hiukan pidemmän ajan.
Laatikot voi syödä saman tien, tai antaa jäähtyä ja pakastaa/siirtää jääkaappiin.
Uudelleen lämmittäessä laita uuni 120C asteeseen ja lämmitä laatikoita 1-1,5h (lantun maku ei tule niin voimakkaasti esiin, kun lämmittää näin).
ENGLISH
English translation upon request.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti