Tässä helppo resepti pinaattilettuihin, joissa ei ole "mitään extraa". "Hilloksi" suosittelen esim. adukin agavella makeutettuja hilloja. Meillä ei puolukkahillo maistu. Nokkosta olen itse käyttänyt näissä, mutta sen voi toki jättää poiskin.
Vegaaniset gluteenittomat pinaattiletut
2,5dl (1kuppi) kikhernejauhoja
2,5dl (1kuppi) vettä
2x150g(=300g) pakastepinaattia, sulatettuna
1tl suolaa
(2-4tl kuivattua nokkosta)
(ripaus muskottia)
(ripaus valkopippuria)
Muista sulattaa pinaatti hyvissä ajoin!
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista :)
ENGLISH
In Finland spinach pancakes are a pretty traditional thing to eat in schools for lunch. In this version there is nothing "extra" in these. The nettle is not necessary, I added it because it is so healthy. Traditionally there is just spinach. In Finland these are usually eaten with lingonberry jam. In our family they are eaten with any jam, as nobody really likes lingonberry jam here. I would suggest pick a jam you like. These are meant to be savoury pancakes though, so no cream ;)
Vegan glutein-free spinach pancakes
1C (2,5dl) chic pea flour (gram flour)
1C (2,5dl) water
2x150g(=300g) frozen spinach, defrosted
1teasp salt
(2-4teasp dried nettle)
(a sprinkle nutmeg)
(a sprinkle white pepper)
Remember to defrost the spinach well in advance.
Mix all ingredients together and fry the pancakes :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti