Tämä resepti on
maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, pähkinätön & vegaaninen
![]() |
vegaaninen / vegan version |
2 paprikaa
1 sipulinippu*
provencen yrttiseosta
suolaa & pippuria
150g juustoa, jos tahtoo (vain ei-vegaaniseen versioon)
kookosöljyä paistamiseen
1-1,5 annos taikinaa
*sipulinipun voi korvata 5 pienellä sipulilla
Palottele paprikat ohuiksi paloiksi (kypsyvät nopeammin). Siirrä pannulle paistumaan.
Palottele sipulinippu kokonaisuudessaan. Jos pannulle mahtuu, lisää sipulit joukkoon. Muutoin paista ja mausta erikseen.
![]() |
Juustolla / with cheese |
Taputtele taikina vuokaan. Lisää täytettä tasaisesti, jos käytät juustoa voit lisätä sitä hiukan täytteen sekaan. Suurinosa juustosta ripotellaan päälle.
Paista noin 30min 200C asteessa.
ENGLISH
I was asked to mage a veggie pie - this was easy for me to make, and sooo yummy. The chopping and frying takes time though, but is worth it.
This recipe is
dairy free, egg free, glutein free, nut free, sugar free & vegan
Veggie pie
2 capsicums
1 spring onion bunch (with proper bulbs)*
provence herbs mix, dry
salt & pepper
150g cheese grate, if desired (only for the non-vegan version)
coconut oil for frying
1-1,5 portion of dough
*you can sub this with 5 small onions
Chop capsicums into thin pieces (they cook faster like this). Place in a saucepan and fry.
Chop all of the onion bunch. If your pan is big enough, add these in with the capsicum. Otherwise fry and season separately.
Once the capsicums and onions have become soft, add spices according to taste. If you cooked the vegetables separately, mix them together in a bowl. You can check the taste again once combined and add spices if needed.
Pat the dough into your pie tray. Spread filling on dough - if using cheese, mix some with the filling. Put most of the cheese grate on top of the filling.
Bake in 200C for about 30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti